Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlRoosevelt Kliniek is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Verwijderen van steelwratjes en ouderdomswratjes

Op de huid kunnen steelwratjes (fibromen) en/of ouderdomswratten (verrucae seborrhoicae­) voorkomen. Hoewel steelwratjes en ouderdomswratten beide goedaardige huidverschijnselen zijn, kunnen ze wel als cosmetisch storend worden gezien.

Klik hier voor het maken van een afspraak
huidtherapie curretage
Eenvoudig te verwijderen
Indien nodig advies van dermatoloog voor uitgebreide therapie
Actieve samenwerking tussen huidtherapeut en dermatoloog

Steelwratjes en ouderdomswratten behandelen bij Roosevelt kliniek

Wat zijn steelwratjes en ouderdomswratten?

Steelwratjes (fibromen) zijn goedaardige gezwelletjes van bindweefsel. Het zijn zachte uitstulpinkjes die overal op het lichaam voor kunnen komen, maar zich meestal voordoen in de hals, onder de oksels, rond de ogen of in de liezen.
Ouderdomswratten (verrucae seborrhoicae) zijn vlakke, ruwere, vaak wat donker uitziende plekjes op de huid. Ze komen voornamelijk voor in het gezicht, hals en op de romp.

Behandelmogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om steelwratjes of ouderdomswratten te verwijderen. Bij een eerste consult zal de huidtherapeut de best passende behandeling met u bespreken.

Cryotherapie

Bij Cryotherapie wordt de ouderdomswrat enkele seconde bevroren met stikstof. De huid wordt rood en naderhand kan er een blaar ontstaan. Na het indrogen van het plekje ontstaat er een korstje. Wanneer dit korstje er na 1/2 weken afvalt is er gezonde roze huid zichtbaar.

Curettage

Curettage is een behandeling van de ouderdomswratten en/of fibromen, waarbij de wrat van de huid afgeschaafd wordt met een scherp currete mesje. Direct na het schaven ontstaan er  puntbloedinkjes. De plekjes worden gedept met een gaasje en indien nodig wordt het plekje afgeplakt met een kleine pleister.

Coagulatie

Deze behandelmethode wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van fibromen, maar kan ook toegepast worden bij ouderdomswratten. Het plekje wordt  verhit door middel van een elektrisch stroompje. Afhankelijk van het soort plekje laat het steelwratje los of wordt het ouderdomswratje donkerder van kleur. Er ontstaat een korstje die na 1/2 weken vanzelf eraf valt.

Vaak is één behandeling voldoende. Bij een groter gebied worden meerdere behandelingen aangeraden. Wanneer de meeste plekjes behandeld zijn, wordt geadviseerd om eens in het jaar een onderhoudsbehandeling te ondergaan.

Wat kunt u zelf doen?

Na de behandeling wanneer de korstjes verdwenen zijn, kan de huid ingesmeerd worden met een herstellende (litteken)crème. Bijvoorbeeld La Roche Posay Cicaplast Baume. Verder is het belangrijk dat de huid goed beschermd wordt tegen de zon. Dit kan met een zonnebrandverzorging met minimaal SPF 30. In de zomermaanden of bij veel blootstelling aan de zon wordt geadviseerd om de 2 uur opnieuw te smeren.

Steelwratjes/ouderdomswratten Cryotherapie
Coagulatie
Curettage
€ 45,- per 30 minuten
Eenvoudig te verwijderen
Indien nodig advies van dermatoloog voor uitgebreide therapie
Actieve samenwerking tussen huidtherapeut en dermatoloog

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.