Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlRoosevelt Kliniek is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Pigmentbehandeling

Pigment is een natuurlijke kleurstof die kleur geeft aan de huid. Pigment beschermt de huid tegen UV-straling die in zonlicht zit. Blootstelling aan zonlicht zorgt ervoor dat de huid pigment aanmaakt en bruin kleurt. In sommige gevallen kleurt het pigment niet egaal en kunnen er pigmentvlekken ontstaan.

Klik hier voor het maken van een afspraak

Hoe ontstaan pigmentvlekken en wat is de behandeling?

Pigmentvlekken kunnen verschillende oorzaken hebben.
De zon (uv-straling) is vaak de grootste factor voor het ontstaan van pigment(vlekken). De meest voorkomende plekken van het ontstaan van pigment(vlekken) zijn dan ook de handruggen en het gezicht.
Ook hormonale factoren kunnen invloed hebben op het ontwikkelen van pigment(vlekken), denk aan het zwangerschapsmasker(melasma).
Pigmentstoornissen in de huid zijn gecompliceerder dan andere huidaandoeningen. Dit omdat vanuit de buitenkant niet altijd goed zichtbaar is hoe diep het pigment in de huid ligt.

Pigmentvlekken behandelen

Pigmentvlekken kunnen op verschillende manieren behandeld worden.
De huidtherapeut kan u adviseren wat de beste manier is om de klachten te behandelen.

Cryotherapie

Door cryotherapie wordt heel kort de pigmentvlek bevroren. De bevriezing zal ervoor zorgen dat het stukje weefsel langzaam gaat afschilferen/afsterven. Onder het plekje is weer nieuwe, roze en gezondere huid zichtbaar. Cryotherapie wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van pigmentvlekjes op o.a. het gelaat en de handen. Meestal is één behandeling voldoende.

Chemische peeling

De chemische peeling zal ervoor zorgen dat de dode huidcellen sneller afschilferen, waardoor het huidvernieuwingsproces wordt versneld.
Dit zorgt voor de opbouw van een meer egale en gezondere huid, waarbij pigmentvlekken kunnen vervagen. Meerdere behandelingen worden geadviseerd om een beter resultaat te behalen.

Microneedling met Dermapen 4

Met behulp van de Dermapen 4 kunnen pigment en pigmentvlekken worden behandeld. Een vloeistof specifiek tegen pigment wordt met behulp van de Dermapen4 in de huid gebracht. Na de behandeling gaat de huid herstellen. Bij meerdere behandelingen zie je het pigment in de huid steeds verder verdwijnen.

Wat kunt u zelf doen?

Wanneer uw huid snel pigmentvlekken aanmaakt, is het heel belangrijk uw huid goed te beschermen tegen Uv-straling. Het dagelijks gebruik van een SPF beschermingsfactor 30 of 50 wordt hiervoor geadviseerd. In de zonnige zomermaanden is het advies om de 2 uur opnieuw met een zonnebrandverzorging te smeren.

Ook het gebruik van de pigmentlijn van Tebiskin kan geadviseerd worden. Met behulp van een hoge SPF en pigment onderdrukkende ingrediënten kan pigment in het gelaat worden verminderd.

 

Pigmentbehandeling Chemische peeling
Cryotherapie
Microneedling
€55,-
€45,-
v.a. €125,-

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.