Tepelcorrectie

Een ingetrokken tepel kan cosmetisch erg storend zijn en bij zowel mannen als vrouwen tot schaamte leiden. Ongeveer één op de tien vrouwen heeft een ingetrokken tepel. Vaak zijn de afwijkingen aangeboren, maar kan ook op latere leeftijd ontstaan. U kunt er dan voor kiezen om een operatie aan de tepel, ofwel tepelcorrectie, te ondergaan. De dermatologen (medisch specialist van de huid) van de Roosevelt kliniek hebben veel dermatochirurgische ervaring om deze ingreep zo fraai mogelijk uit te voeren.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Hoe ontstaat een ingetrokken tepel?

Men spreekt van een ingetrokken tepel wanneer de tepel in zijn geheel naar binnen getrokken is of plat is. Dit komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Dit kan zorgen voor schaamte, zeker wanneer er asymmetrie bestaat. Er zijn verschillende oorzaken voor een ingetrokken tepel. Vaak is een ingetrokken tepel aangeboren of tijdens de puberteit ontstaan. Dit komt dan vaak door te korte melkgangen in de borst waardoor de tepel naar binnen wordt getrokken. Niets om u zorgen om te maken. Echter kan een ingetrokken tepel ook op latere leeftijd ontstaan. In zeldzame gevallen kan deze ingetrokken tepel een uiting van borstkanker zijn. Ga daarom altijd eerst altijd naar de huisarts als er op latere leeftijd een intrekking van de tepel ontstaat. Hij zal u zo nodig verwijzen voor aanvullend borstonderzoek. In verreweg de meeste gevallen is er niets aan de hand en kan er veilig een tepelcorrectie worden verricht.
Maak vrijblijvend een afspraak de medisch specialist voor een consult. Klik hier.

Hoe wordt een tepelcorrectie verricht?

Het corrigeren van een ingetrokken tepel is een relatief eenvoudige ingreep, mits deze verricht wordt door een arts met veel ervaring op het gebied van tepelcorrecties. Er zal altijd eerst een intake gesprek plaatsvinden waarbij de verwachte resultaten van de tepelcorrectie met u worden besproken. Hou er rekening mee dat pas enkele maanden na de ingreep de tepel blijvend gecorrigeerd is. Tijdens de corrigerende ingreep zal een staafje van chirurgisch staal- net als bij een piercing- worden geplaatst. Na een half jaar kan deze worden verwijderd. Dit verwijderen is pijnloos en kan door de patiënt zelf worden gedaan. Indien u het prettig vindt om 6 maanden na de ingreep het staafje bij de dermatoloog te laten verwijderen is dit uiteraard mogelijk.

Wat zijn de kosten van een tepelcorrectie?

Een tepelcorrectie valt onder de onverzekerde (cosmetische) zorg. Een overzicht van de tarieven voor cosmetische behandelingen, waaronder een tepelcorrectie vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.