Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlRoosevelt Kliniek is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Verwijderen van steelwratjes en ouderdomswratjes

Op de huid kunnen steelwratjes (fibromen) en/of ouderdomswratten (verrucae seborrhoicae­) voorkomen .
Steelwratjes (fibromen) zijn goedaardige gezwelletjes van bindweefsel. Het zijn zachte uitstulpinkjes die overal op het lichaam voor kunnen komen, maar zich meestal voordoen in de hals, onder de oksels, rond de ogen of in de liezen.
Ouderdomswratten (verrucae seborrhoicae) zijn vlakke, ruwere, vaak wat donker uitziende plekjes op de huid. Ze komen voornamelijk voor in het gezicht, hals en op de romp.
Hoewel steelwratjes en ouderdomswratten beide goedaardige huidverschijnselen zijn, kunnen ze wel als cosmetisch storend worden gezien.

Klik hier voor het maken van een afspraak

Steelwratjes/ouderdomswratten behandelen

Er zijn verschillende manieren om steelwratjes of ouderdomswratten te verwijderen. Bij een eerste consult zal de huidtherapeut, de best passende behandeling met u bespreken.

Cryotherapie

Bij Cryotherapie wordt de ouderdomswrat enkele seconde bevroren met stikstof. Hierdoor zal de wrat afsterven en zal er gezondere huid voor terugkomen.

Curettage

Curettage is een behandeling van de ouderdomswratten, waarbij de wrat van de huid afgeschaafd word. Meestal is één behandeling voldoende.

Coagulatie

Deze behandelmethode wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van steelwratjes.
Het steelwratje zal worden verhit doormiddel van een elektrisch stroompje, waarna het steelwratje van de huid los laat.
Meestal is één behandeling voldoende.

Steelwratjes/ouderdomswratten Cryotherapie
Coagulatie
Curettage
€ 45 (20 min)

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.