Drs. B. (Bert) Wibbens

Gynaecoloog

Drs. B. (Bert) Wibbens is gynaecoloog sinds 2009 en is sinds 2019 werkzaam in de Roosevelt Kliniek, locatie Leiden. Daarnaast is hij sinds 2012 lid van de vakgroep Gynaecologie van Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen waar hij het vak in z’n volle breedte uitoefent. Specifieke aandachtsgebieden zijn de bekkenbodem-problematiek (Uro-Gynaecologie) en Menopause (Overgangsklachten).

Dhr. Wibbens heeft zijn studie Geneeskunde gedaan aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) en is opgeleid tot gynaecoloog in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG, cluster Groningen). Voordat hij is begonnen aan zijn opleiding tot gynaecoloog heeft hij een periode basaal wetenschappelijk onderzoek gedaan bij het Liggins’ Institute in Auckland, Nieuw-Zeeland, op het gebied van de foetale fysiologie.

Naast enkele wetenschappelijke artikelen, is hij auteur van het boekje ‘Het Pessarium in de Praktijk’, en heeft bijgedragen aan meerdere journalistieke artikelen in populair wetenschappelijke tijdschriften (Trouw, Metro, Margriet en Boek ‘Seniority’ van Radmilo Soda).

Dhr. Wibbens is in Ziekenhuis Amstelland actief binnen diverse commissies en bestuursorganen. Daarnaast is hij trainer en penningsmeester bij de ‘Stichting Verloskundige Vaardigheden’, die praktische cursussen voor professionals organiseert op het gebied van de verloskunde. Voorts is hij secretaris bij ‘Stichting Light in the Bush’, die is opgericht om in Ntui (Kameroen) met middelen en onderwijs de lokale bevolking toegang te geven tot veilige en goede basiszorg in een lokale medische post. Hij geeft regelmatig voordrachten aan huisartsen om ze bij te scholen over o.a. het gebruik van hormoontherapie bij overgangsklachten. En hij is bestuurslid van de ‘Stichting Haarlemse Miniconcerten’, die jong professioneel muzikaal talent een podium geeft om, in de cultuurluwe zomermaanden, op te kunnen treden en zo podiumervaring op te doen.

Als gynaecoloog, is hij graag probleemoplossend en resultaatgericht. Goede en kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg, bevlogenheid en klantgerichtheid zijn hierin voor hem belangrijke thema’s. Het creëren van draagvlak, door alle betrokkenen erbij te betrekken, is een kernwaarde binnen zijn (management)stijl, waarbij hij wel probeert altijd een duidelijke koers uit te zetten en strategische keuzes te maken.

BIG-nummer: 59049465101