Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlRoosevelt Kliniek is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Dr. N. (Nelleke) Schouten

Chirurg

Dr. N. (Nelleke) Schouten werkt sinds 2022 als chirurg-proctoloog in de Roosevelt Kliniek. Zij heeft van 2013 tot 2019 de opleiding tot chirurg gevolgd in het Zuyderland Medisch Centrum te Sittard/Heerlen, het MUMC+ te Maastricht en het MMC te Eindhoven. Na de opleiding tot chirurg was zij werkzaam in Roermond en Zwolle als oncologisch en gastro-intestinaal chirurg. Zij is gepromoveerd op de endoscopische liesbreukchirurgie en heeft diverse (inter)nationale publicaties op haar naam staan. Geregeld geeft zij nascholing aan collega artsen en ondersteunend (ziekenhuis)personeel. Zij is lid van de Werkgroep Coloproctologie en Nederlandse Vereniging voor gastro-intestinale chirurgie.

In de Roosevelt kliniek worden door de chirurgen anale klachten en aandoeningen behandeld, maar ook algemeen chirurgische aandoeningen zoals ingegroeide teennagels of zwellingen van het lichaam, zoals een lipoom of atheroomcyste. Dr. Nelleke Schouten ervaart het werken in de Roosevelt kliniek als bijzonder prettig voor zowel behandelaar als patiënt; er is meer ruimte om tijd te nemen voor de patiënt en gericht aandacht te besteden aan zogeheten hoog volume, laag complexe aandoeningen, d.w.z. aandoeningen waar somtijds veel hinder van kan worden ervaren, maar waar in een groot ziekenhuis in het huidige veranderende zorglandschap niet altijd voldoende tijd en aandacht aan geschonken kan worden. Daarnaast is de setting voor patiënten vaak meer laagdrempelig en is sprake van korte wachtlijsten, hetwelk bijdraagt aan de algehele tevredenheid van patiënt en behandela(a)r(en).

BIG-nummer: 49909826401