Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlRoosevelt Kliniek is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Drs. M.J. (Marjo) Ramakers

Seksuoloog

Mevrouw drs. M.J. (Marjo) Ramakers studeerde fysiotherapie en geneeskunde. Zij is arts sinds 1989 en vanaf 1994 geregistreerd als arts-seksuoloog NVVS. Zij specialiseerde zich vanaf 1991 in het Academisch Medisch Centrum (AMC) te Amsterdam op de Afdeling Seksuologie en Psychosomatische Gynaecologie en startte in die periode een polikliniek seksuologie in het toenmalig Groot Zieken Gasthuis in Den Bosch. Ze werkte als arts-seksuoloog tot 2001 in het AMC en later in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam en in de ziekenhuizen van de Reinier de Graaf Groep te Delft en Voorburg en in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

Haar aandachtsgebieden zijn vulvodynie en dyspareunie (pijn bij het vrijen), en bekkenbodemproblematiek. Daarover publiceerde zij in diverse vakbladen. Als hoofdopleider en docent is ze betrokken bij diverse opleidingen en nascholing over allerlei aspecten van seksualiteit. In 2014 ontving ze de Hector Treub prijs voor haar maatschappelijke verdiensten op het gebied van de Psychosomatische Obstetrie en Gynaecologie.

Vanaf 2005 werkt zij samen met haar compagnon Gida Jacobs, gezondheidszorgpsycholoog en seksuoloog NVVS, vrijgevestigd in het Centrum voor Psychische, Relationele en Seksuele gezondheid te Voorschoten www.censere.nl, sinds april 2014 verbonden aan de Rooseveltkliniek. Patiënten van de Rooseveltkliniek met vragen of problemen op het gebied van seksualiteit kunnen (samen met hun partner) via de gynaecoloog een afspraak maken.

BIG-nummer: 19023404901

Maak een persoonlijke afspraak met Drs. Ramakers

Maak direct een afspraak