Behandeling bultjes op rand eikel

Op de rand van de eikel kunnen zich pearly penile papules, afgekort tot PPP, voordoen. Veel mannen laten PPP graag verwijderen omdat ze zich storen aan de aanwezigheid van de bultjes, hoewel daar geen medische indicatie voor is. PPP is compleet ongevaarlijk, en mag niet worden verward met genitale wratten, zoals vaak ten onrechte wordt gedaan. Behandeling bultjes op rand eikel kan met lastertechniek of elektrocoagulatie. U kunt met uw dermatoloog bepalen voor welke behandeling u het meest in aanmerking komt.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Behandeling bultjes op rand eikel
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Bultjes op rand eikel

Sommige mannen ervaren PPP als een doorn in het oog en laten de bultjes dan ook graag weghalen. Ook kan het voorkomen dat PPP hindert bij het schoonmaken van de penis, wanneer zich bijvoorbeeld smegma ophoopt. PPP wordt wel eens verward met genitale wratten, waardoor PPP in een slecht daglicht komt te staan. Dit is echter geheel onterecht, PPP is absoluut niet besmettelijk. Omdat er geen medische redenen bestaan om de bultjes weg te laten halen, wordt de ingreep dan ook niet vergoed door de zorgverzekering.

Behandeling bultjes op rand eikel

Er bestaan twee methoden waarop PPP weggehaald kan worden. Bij de eerste behandeling bultjes op rand eikel wordt de PPP verwijderd met behulp van kleine elektroschokjes. Deze vorm van therapie heet elektrocoagulatie. Voorafgaand aan de behandeling zal de huid rond de PPP worden verdoofd met kleine injecties. Het eerste prikje kan gevoelig zijn, daarna zal de huid voldoende verdoofd zijn om geen last te hebben van de andere prikjes. Na het toedienen van de verdoving, zal de dermatoloog kunnen beginnen met de behandeling bultjes op rand eikel, die ongeveer 15 minuten zal kosten. Uw huid zal na één tot twee weken volledig hersteld zijn. Een tweede optie voor het weg laten halen van PPP is het gebruik van een ablatieve CO2 laserstraal. Er is dan geen verdoving met prikjes nodig, een verzachtende zalf is voldoende. De crème moet minimaal 30 minuten voorafgaand aan de behandeling bultjes op rand eikel worden gesmeerd, en het verwijderen zelf duurt rond de 20 minuten. Een nadeel van de behandeling met laser zijn de hogere kosten ten opzichte van de behandeling met elektrocoagulatie. De uitkomst van beide behandelingen is echter hetzelfde: de bultjes zijn verwijderd en zullen niet meer terugkeren.
Meer informatie kunt u op onze site vinden.

locatie PPP behandeling?

De Roosevelt kliniek heeft twee locaties waar de behandeling bultjes op rand eikel kan worden uitgevoerd, namelijk Leiden en Delft. In beide klinieken ontvangen we u uiteraard even graag, maar wanneer blijkt dat u het meest in aanmerking komt voor een behandeling met laser zien we u graag in de Roosevelt kliniek in Leiden. Reden hiervoor is de beschikbaarheid van het laserapparaat. In beide behandelingen zijn de dermatologen van de Roosevelt uitermate ervaren en professioneel.

Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen PPP. Klik hier.

Actuele prijzen van de behandelingen vindt u in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.