Oorlelcorrectie

Bij het dragen van oorbellen kan het gaatje in uw oorlel uitscheuren. Dit kan bijvoorbeeld komen door het dragen van te grote oorbellen of dat de oorbel ergens achter is blijven hangen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer mensen die hun oorlelgaatje vergroot hebben met een holle piercing (ook stretchen genoemd) en dit dan weer gecorrigeerd willen hebben. Daarnaast zijn er personen die van nature een grote oorlel hebben en dit cosmetisch storend vinden. Zowel een uitgescheurde oorlel, uitgerekte oorlel en vergrote oorlel zijn onder lokale verdoving te corrigeren met een oorlelcorrectie.

Klik hier voor het maken van een afspraak

Voor de behandeling

Tijdens het gesprek met de medisch specialist krijgt u uitleg over hoe de oorlelcorrectie gaat verlopen en met welke techniek uw oorlel het beste kan worden gecorrigeerd. U kunt tijdens het gesprek al uw vragen stellen. Daarnaast worden uw medische gegevens doorgenomen en is het belangrijk dat u doorgeeft welke medicijnen u gebruikt.

De behandeling

De medisch specialist tekent van te voren nauwkeurig af waar er op uw oorlel gesneden moet worden. De behandeling wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Bij een uitgescheurde oorlel moeten er twee kleine reepjes aan weerszijden worden gehaald om het daarna weer precies op elkaar te zetten. Bij een oorlelverkleining wordt er een deel van het oorlel verwijderd, meestal in de vorm van een driehoek.  Op de rand wordt meestal een klein huidplastiek toegepast om te voorkomen dat de rand gaat intrekken bij genezing. Bij een gestretcht oorlel wordt door middel van een huidplastiek in de vorm van een molentje het oorgat verkleind. De wondjes worden gehecht met een zeer fijne draad.

Na de behandeling

We adviseren u na de behandeling altijd nog even wat te drinken of even te zitten voordat u naar huis gaat. Het verband mag u na 3 dagen verwijderen. De hechtstrips kunt u laten zitten. Na 3 dagen mag u ook kort douchen, maar de wonden mogen niet verweken (niet zwemmen,geen sauna). Na een 7-14 dagen komt u terug om de hechtingen te verwijderen, afhankelijk van welke techniek is toegepast. U krijgt adviezen voor littekenbehandeling.  Het is belangrijk het litteken goed tegen de zon te beschermen. U kunt na 3 maanden weer een nieuw gaatje in uw oor laten schieten mocht dat wenselijk zijn.

Bijwerkingen en complicaties

De eerste dagen na de ingreep kan de oorlel gevoelig zijn en verdikt. Dit zal vanzelf wegtrekken. Net als bij alle iedere operaties bestaat er risico op nabloeding of een infectie en nabloeding. De kans dat dit gebeurt is gelukkig heel klein en bovendien ook goed te behandelen. In uitzonderlijke gevallen kan het litteken van de operatie gaan woekeren hypertrofisch litteken/keloïd. Het is wel verstandig om uw medische specialist te raadplegen als u vermoed dat er sprake is van een complicatie.

Kosten

Een oorlelcorrectie valt onder de onverzekerde (cosmetische) zorg. Een overzicht van de tarieven voor cosmetische behandelingen, waaronder oorlelcorrectie vindt u in onze prijslijst.

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.