Verwijderen bultjes, vlekjes en plekjes

Huidafwijkingen, zoals bultjes, plekjes en vlekjes, komen heel vaak voor. Veel van deze huidafwijkingen zijn goedaardig, maar wel storend. In de Roosevelt kliniek kunt u deze plekken laten verwijderen door de dermatoloog, de medisch specialist op het gebied van de huid.

Klik hier voor het maken van een afspraak

Naast dat heel veel crèmes, zalven en verbandmiddelen niet meer worden vergoed, zijn er ook steeds meer behandelingen bij de dermatoloog die niet meer door de zorgverzekeraar worden vergoed, zoals het verwijderen bultjes, vlekjes en plekjes.

Goeddaardige tumoren

Het verwijderen van goedaardige huidafwijkingen (goedaardige huidtumortjes), bijvoorbeeld ouderdomswratten en goedaardige moedervlekken komen niet meer in aanmerking voor vergoeding. Dit wordt beschouwd als cosmetische zorg. Vaak kunnen deze afwijkingen met een eenvoudige behandeling worden verwijderd met een fraai cosmetisch resultaat.

Vaatafwijkingen

De behandeling van vasculaire laesies (vaatafwijkingen) zoals hemangioompjes (bloedvin) en couperose wordt niet meer vergoed.  In heel ernstige gevallen kan dit soms nog wel worden vergoed, als eerst een machtiging wordt aangevraagd bij de zorgverzekeraar.

Pigmentvlekken

Behandeling van pigmentvlekken wordt ook niet meer standaard vergoed. Bij verwijzing van de huisarts kan wel advies gegeven worden en een blekende of peelende crème worden voorgeschreven. Echter deze moet u vaak ook zelf betalen of gaat van uw eigen risico af. Het is in de Roosevelt kliniek ook mogelijk om dit soort afwijkingen, die vallen onder de onverzekerde zorg, te laten verwijderen. U moet dan echter wel de kosten zelf betalen. Hier vind u een overzicht van de tarieven. In de Roosevelt kliniek geven we u ook een professioneel en eerlijk advies over de aard van de afwijking, hoe deze het best te verwijderen is en wat u van de behandeling kan verwachten. U wordt geholpen door een ervaren dermatoloog, met expertise in de dermatochirurgie.

Kijk hier voor de verschillende afwijkingen die behandeld kunnen worden.

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.