Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlRoosevelt Kliniek is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Botox

Botox behandeling is een effectieve behandeling tegen dynamisch rimpels in het gelaat. Denk hierbij aan frons rimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels. Bij een botox behandeling wordt botuline toxine type A ingespoten. Dit is een natuurlijk voorkomend eiwit afkomstig van bacteriën en het blokkeert de zenuwaansturing van de spieren. Hierdoor zal de spier zich ontspannen, neemt de spanning op de bovenliggende huid af en zullen de rimpels in de huid verzachten. Het is belangrijk om te weten dat andere zenuwfuncties zoals het gevoel niet worden aangetast door botuline toxine.

Klik hier voor het maken van een afspraak
botox behandeling

De injecties bij een botox behandeling worden gegeven met een zeer fijne naald, waardoor er weinig pijn is. Het eerste effect van de behandeling is na 2-3 dagen zichtbaar en het uiteindelijke resultaat is in 2 weken bereikt. Het effect houdt meestal 3 tot 5 maanden aan. De ervaring leert dat naarmate u de behandeling herhaalt, de resultaten steeds langer blijven. Veel voorkomende rimpels die behandeld worden met botuline toxine zijn die op het voorhoofd, de fronsrimpels, de kraaienpootjes en rond de neus.  Naast deze cosmetische indicaties kan botuline toxine ook zeer effectief gebruikt worden voor behandeling van zweetoksels.

Waarvoor is het geschikt

De behandeling met botox is vooral geschikt voor de dynamische rimpels. OFwel de rimpels die worden versterkt door het aanspannen van verschillende spieren in het aangezicht. De meest bekende rimpels zijn de fronsrimpels. Deze kunnen goed behandeld worden door de spieren die de frons veroorzaken te ontspannen. Een bijkomend effect is ook dat er vaak een vriendelijker blik ontstaat. Wanneer u vaak te horen krijgt dat u zo boos kijkt, is een botox behandeling hier erg geschikt voor. Ook voor andere rimpels in het gelaat, zoals het voorhoofd, kraaienpootjes en rond de neus is botox geschikt. Ook kan met botox de kauwspier deels worden ontspannen, waardoor deze slanker wordt en het gezicht verzacht.

Voor wie is het niet geschikt?

Een botox behandeling wordt niet uitgevoerd als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Ook is botox niet geschikt wanneer u bekend bent met een spierziekte of zenuwaandoening.

Voor de behandeling

Het is belangrijk dat u doorgeeft aan de dermatoloog of u allergisch bent voor bepaalde producten. Ook is het van belang te melden welke medicijnen u gebruikt. Als u recent een andere behandeling in het gezicht hebt gehad, moet u dit aan de arts melden.

De botox behandeling

De behandeling met botox vindt plaats in de Roosevelt kliniek Leiden door de dermatoloog. De dermatoloog zal u vragen verschillende gezichtsbewegingen te maken en markeert dan de punten waar geinjecteerd zal worden. De huid wordt gedesinfecteerd en de injecties worden gezet. Doorgaans bloedt dit niet, maar soms is het nodig het prikgaatje even af te drukken.

Na de behandeling

Na de behandeling gaat u naar huis. Het is in sommige gevallen verstandig om niet zelf naar huis toe te rijden, dus laat u dan rijden of kom met het openbaar vervoer.Op de dag van de behandeling is het niet goed om bloedverdunnende pijnstillers te nemen zoals ibuprofen en aspirine. Paracetamol mag wel gebruikt worden. U mag op de dag van behandeling ook geen antibiotica innemen. Het resultaat van de behandeling is na 2 weken optimaal en houdt gemiddeld 4-5 maanden aan.

Bijwerkingen

De kans op vervelende bijwerkingen van een botox behandeling is heel klein. Bijwerkingen kunnen zijn: bloeduitstortinkjes op de plaats van de prikken of een slap gevoel op de behandelde plekken. Deze bijwerkingen zijn slechts tijdelijk en zijn niet gevaarlijk voor uw gezondheid. Daarnaast bestaat er altijd een kleine kans op infecties bij injecties. Om het infectierisico zo klein mogelijk te houden desinfecteren de artsen van de Roosevelt kliniek de huid altijd goed voordat ze de botox toedienen. Raadpleeg wel uw dermatoloog indien u een infectie vermoed.
Indien er een bijwerking optreedt doet dit niets af aan het effect van de botox.

Wat zijn de kosten van een botox behandeling?

Een botox behandeling valt onder de onverzekerde (cosmetische) zorg. Een overzicht van de tarieven voor cosmetische behandelingen, waaronder botox vindt u in onze prijslijst.

Vragen

Hebt u na het lezen van deze informatie nog vragen? U kunt uw vragen stellen aan uw behandelend arts van de Roosevelt kliniek of neem contact op met de Roosevelt kliniek voor meer informatie.

    Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.