Fillers

Een behandeling met fillers kan worden toegepast voor het verzachten van diepe rimpels en om het volume in het gezicht te herstellen. Ook kunnen fillers worden gebruikt voor volumeherstel van bijvoorbeeld de handruggen. De behandeling wordt uitgevoerd door de dermatoloog, de medisch specialist op het gebied van de cosmetische dermatologie.

Klik hier voor het maken van een afspraak

Wanneer we ouder worden, gaat de huid minder hyaluronzuur bevatten. Dit is een stof dat water vasthoudt in de huid. Als het hyaluronzuur minder aanwezig is, verliest de huid vocht en wordt het volume minder. Hierdoor worden rimpels zichtbaarder. Ook neemt tijdens het ouder worden het volume af van het bot en vetweefsel in het gezicht. Hierdoor kom je ook ruimer in je vel te zitten. Dit kan behandeld worden met fillers.

Waarvoor is het geschikt

Fillers zijn geschikt voor het opvullen van diepere rimpels. Het gaat hierbij om zogenoemde statische rimpels, ofwel rimpels die continue aanwezig zijn en niet afhankelijk zijn van spierbewegingen. Ook kunnen plooien verzacht worden, zoals de neuslippenplooi en de marionetlijnen. Daarnaast zijn hyaluronzuur fillers geschikt om bepaalde gebieden in het gezicht meer volume te geven, zoals de wangen, slapen en jukbeenderen. Hierdoor krijgt het gezicht een frissere en jongere uitstraling. Ook kan de kaaklijn worden geaccentueerd of vollere lippen worden gecreëerd. Behandeling met fillers kan ook in combinatie met andere behandelingen worden uitgevoerd, zoals botox injecties.

Hyaluronzuur

Wij werken uitsluitend met fillers die hyaluronzuur bevatten. Hyaluronzuur zit van nature in de huid en houdt water vast. Hierdoor wordt het volume hersteld. Het resultaat is direct zichtbaar en houdt afhankelijk van het gekozen product ongeveer 6 tot 18 maanden aan. Tevens zorgt hyaluronzuur er ook voor dat de collageensynthese wordt gestimuleerd, wat zorgt voor een stevigere huid.

De behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd door de dermatoloog. Alvorens de injecties te zetten wordt de huid gedesinfecteerd. De injecties zijn meestal wel gevoelig. Vooraf aan de behandeling kan de huid eventueel licht verdoofd worden met een verdovende crème. Soms kan ten gevolge van de injectie een kleine bloeduitstorting, roodheid of zwelling ontstaan, maar dit trekt snel weg en is gemakkelijk met make-up te bedekken.

Wat zijn de kosten van een filler behandeling?

Een filler behandeling valt onder de onverzekerde (cosmetische) zorg. Een overzicht van de tarieven voor cosmetische behandelingen, waaronder fillers vindt u in onze prijslijst.

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.