Bultjes, plekjes & vlekjes

Plekjes, vlekjes, bobbels en knobbel ontstaan gedurende het leven bij iedereen. Doorgaans zijn dit goedaardige huidtumoren. Een goedaardige tumor is een plaatselijke ophoping van cellen. Goedaardige huidtumoren kunnen uit verschillende structuren bestaan zoals hoorn, vaten, pigment en bindweefsel. Naar mate we ouder worden, ontstaan er steeds meer goedaardige vlekjes, plekjes en bultjes. Een erfelijke aanleg en overmatige zonblootstelling spelen hierin ook een rol.

Klik hier voor het maken van een afspraak

Verwijdering huidlaesies met CO2 laser

Met de CO2 laser kan heel gericht de bovenste huidlaag verdampt worden. Zo kan laag voor laag huidweefsel worden verwijderd tot op het juiste en gewenste niveau. Het is een veilige en doeltreffende techniek. De behandeling vindt plaats onder lokale verdoving; door middel van een crème indien mogelijk, of met injecties.

Behandeling pigmentvlekken

Pigmentvlekken op de handen of in het gezicht doen een persoon ouder lijken dan ze daadwerkelijk is. Vaak zijn de pigmentvlekken een teken van zonneschade. Belangrijk is dat de pigmentvlekken eerst worden beoordeeld door een dermatoloog, aangezien niet elke pigmentvlek veilig kan worden weg gelazerd! Het resultaat van de behandeling blijft meestal enkele jaren aanhouden. Afhankelijk van de pigmentvlek zijn er 1-2 behandelingen nodig.

Behandeling pearly penile papules met CO2 laser

Pearly penile papules zijn goedaardige kleine bultjes op de rand van de eikel. Ze kunnen in de praktijk vaak worden verward met genitale wratten. Deze Afwijking heeft echter niks met een seksueel overdraagbare aandoening te maken.Pearly penile papules kunnen op 2 manieren effectief behandeld worden.
Naast onze reguliere behandeling (met elektrocoagulatie) van pearly penile papules bieden wij ook behandeling door middel van CO2 laser. Hierbij worden op zeer subtiele wijze de pearly penile papules weg gelaserd. Herstel na lasertherapie is over het algemeen sneller dan op de reguliere manier. Echter is het een eindresultaat bij allebei de methoden zeer fraai.
De behandeling van pearly penile papules door middel van CO2 laser valt, net zoals de reguliere behandeling van pearly penile papules, niet onder de verzekerde zorg.
Wilt u meer informatie over pearly penile papules klik dan hier.

Behandeling bultjes, vlekjes en plekjes

Naast bovengenoemde toepassingen kan de CO2 laser gebruikt worden voor allerlei andere vlekjes, plekjes en bultjes van de huid; zoals wratten, fibromen, vetbultjes van de oogleden en bultjes/cysten rondom de ogen.
Uiteraard is het van belang dat men weet wat er behandeld wordt, immers de afwijking wordt door de CO2 laser verdampt en kan daardoor niet meer onderzocht worden of er mogelijk sprake is van een kwaadaardige laesie. Daarom is het belangrijk dat de dermatoloog deze behandeling uitvoert en de huid en de laesie nauwkeurig heeft beoordeeld. Alle behandelingen met de CO2 laser zullen worden uitgevoerd door een dermatoloog.

Kosten

Een CO2 laserbehandeling valt onder de onverzekerde (cosmetische) zorg. Een overzicht van de tarieven voor cosmetische behandelingen vindt u in onze prijslijst.

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.