Laser behandelingen

In de Roosevelt kliniek wordt u behandeld door de dermatoloog. In veel klinieken wordt de behandeling uitgevoerd door een basisarts of huidtherapeut. Echter, de dermatoloog is de enige medisch specialist die zich volledig heeft gespecialiseerd in alle facetten van de huid en kundig is opgeleid in CO2 laserbehandelingen.

Klik hier voor het maken van een afspraak

Met het ouder worden treedt ook veroudering van de huid op en verschijnen er rimpels, lijntjes en oneffenheden. Behandeling met de CO2/RF laser is een goede methode om rimpels en onregelmatigheden van de huid minder zichtbaar te maken. Ook groefjes rond de mond en kraaienpootjes naast de ogen kunnen met lasertherapie worden geëgaliseerd. Oneffenheden in de huid verdwijnen en het onderliggende bindweefsel wordt elastischer. Het resultaat is een frissere,  en strakke huid. Deze vorm van huidverjonging wordt ook wel “ skin rejuvenation” of “skin resurfacing” genoemd.

De methode is ook geschikt voor het behandelen van littekens, bijvoorbeeld van acne. Tevens kan de zonbeschadigde huid ermee behandeld worden. Daarnaast kunnen met de laser goedaardige huidafwijkingen worden verwijderd zoals bultjes, wratjes en fibroompjes. 

Huidverjonging, littekenbehandeling en rimpelbehandeling

Het doel van de laserbehandeling is de huid te stimuleren om nieuwe cellen aan te maken en de collageenaanmaak een boost te geven.Hierdoor verbetert de textuur van de huid, de huid wordt strakker, krijgt meer volume, littekentjes worden minder diep
en poriën worden kleiner. Ook heeft het een positief effect op de fijne rimpeltjes en craquelé lijntjes. het maximale effect pas 3 maanden na de behandeling zichtbaar zal zijn. De laserbehandeling kan ook in combinatie met injectables (botox, fillers).

Werking van de laser

In de Roosevelt kliniek wordt gewerkt met de SmartXide2 DOT/RF. Dit is de meest geavanceerde laser die er op dit moment op de markt is. De zeer fijne laserstralen van deze gefractioneerde CO2 laser maken in de huid een netwerk van gangetjes.

De energie van deze stralen kan, afhankelijk van uw huidtype en de soort huidaandoening, in sterkte worden ingesteld. Hierdoor kunnen verschillende huidlagen, oppervlakkig, mid en diep dermaal behandeld worden. Laserstralen die dieper in de huidlagen worden toegediend hebben als effect dat hier nieuwe collagene en elastinevezels worden aangemaakt. Het gevolg is een gladdere, strakkere en stevigere huid. Het voordeel van deze gefractioneerde technologie is dat tussenliggende huiddeeltjes intact blijven en niet door laserstralen worden aangetast. Hierdoor herstelt de huid zich sneller van een behandeling ten opzichte van andere, niet-gefractioneerde CO2 lasers.

De werking van de gefractioneerde CO2 wordt, indien mogelijk, gecombineerd met bipolaire radio frequentie. Deze twee technologieën hebben een versterkend effect op elkaar. Dankzij het innovatieve HiScan DOT / RF scanner systeem, kan de synergetische werking van CO2 laser met RF selectief alle lagen van de huid bereiken. Hiermee worden onvolkomenheden van de huid gecorrigeerd en gaat het de effecten van veroudering tegen, zoals rimpels en slapheid. Deze unieke combinatie zorgt voor een verbeterde huidverstrakking en een gereduceerde hersteltijd. U kunt dan ook eerder uw dagelijkse activiteiten weer oppakken.

+

Hoe verloopt een behandeling

Laserbehandeling van de huid kan in de meeste gevallen worden uitgevoerd nadat de huid vooraf is ingesmeerd met een verdovende crème. In sommige gevallen vindt de behandeling plaats onder lokale verdoving. Dat hangt af van de grootte van het

te behandelen huidoppervlak. Tijdens de behandeling krijgt u een bril op ter bescherming van de ogen. Met de laser worden door verdamping minuscule gaatjes in de huid gemaakt. Dit voelt aan als speldenprikjes. De huid kan na de behandeling warm aanvoelen. De huid wordt direct na de behandeling wit. Daarna treedt roodheid en zwelling op wat lijkt op een zonnebrandreactie. Deze verschijnselen trekken vanzelf weg. In de week erna zal de huid vervellen doordat oude dode huidcellen worden afgestoten. Het duurt 10 tot 14 dagen totdat de huid weer helemaal hersteld is. De genezingsduur is afhankelijk van de sterkte en de diepte van de behandeling. Het is belangrijk om de huid goed te hydrateren, uw behandelend specialist kan u hierover uitleg en adviezen geven. Daarnaast zal de dermatoloog u nog enkele specifieke vragen stellen om zo de risico’s op complicaties na een laser behandeling te minimaliseren.

De fractionele CO2 laser met radiofrequentie wordt voor de volgende doeleindentoegepast in de Roosevelt kliniek:

+

 

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.