Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlRoosevelt Kliniek is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Behandeling bultjes, plekjes en vlekjes

Plekjes, vlekjes, bobbels en knobbel ontstaan gedurende het leven bij iedereen. Doorgaans zijn dit goedaardige huidtumoren. Een goedaardige tumor is een plaatselijke ophoping van cellen. Goedaardige huidtumoren kunnen uit verschillende structuren bestaan zoals hoorn, vaten, pigment en bindweefsel. Naar mate we ouder worden, ontstaan er steeds meer goedaardige vlekjes, plekjes en bultjes. Een erfelijke aanleg en overmatige zonblootstelling spelen hierin ook een rol.

Klik hier voor het maken van een afspraak
lipomen

Echter in sommige gevallen kan ook een kwaadaardige tumor of een goedaardige lijken. Een dermatoloog kan hier onderscheid in maken. Daarom is het belangrijk voordat een plek behandeld wordt, dat deze beoordeeld is door de dermatoloog, om er zeker van te zijn dat het een goedaardige afwijking betreft. Goedaardige afwijkingen worden meestal vanuit cosmetisch oogpunt verwijderd. Hierbij is het van belang een eerlijk advies te krijgen over de behandelmogelijkheden.

Er zijn heel veel verschillende goedaardige huidtumoren en -afwijkingen. Grofweg kunnen ze worden ingedeeld in 3 categorieen;

Huid en bindweefsel afwijkingen 

Vaatafwijkingen 

Pigmentvlekken  

Afhankelijk van de grootte en de aard van de laesie zal gekozen worden voor de beste behandelmethode.  Veel toegepaste behandelingen zijn:

Excisie, electrocoagulatie, curettage, shave-excisie, cryotherapie, laser

    Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.