Mannen

In de mannelijke genitaal regio kunnen verschillende huidafwijkingen voorkomen. Deze kunnen variëren van geheel goedaardig en onschuldig tot ernstig. Soms is het een uiting van een huidaandoening die ook elders op het lichaam voorkomt. Mannen schamen zich vaak voor een aandoening in dit gebied en de drempel om een arts te bezoeken kan dan ook hoog zijn.

Klik hier voor het maken van een afspraak

bDit dermatologische spreekuur is gespecialiseerd in afwijkingen van het mannelijk genitaal gebied. In de Roosevelt kliniek is er ook de tegenhanger voor vrouwen, namelijk de vulvapoli.
Tijdens het eerste consult wordt er een vragenlijst doorlopen met de dermatoloog en wordt zo nodig dieper ingegaan op een aantal aspecten, zoals voorgaande behandelingen of aanvullend onderzoek dat eerder verricht is. Ook zal er gevraagd worden naar seksuele klachten.

Vervolgens zal de huid in het genitaal gebied worden onderzocht. Aangezien huidafwijkingen in het genitaal gebied gepaard kunnen gaan met afwijkingen elders op het lichaam, zal indien nodig de overige huid ook worden geïnspecteerd.

Afhankelijk van de aard van uw klachten en afwijkingen zal er aanvullend onderzoek worden verrichten. Dit kan bestaan uit het nemen van een kweek van de aangedane huid, het nemen van een klein weefselbiopt onder lokale verdoving voor pathologisch onderzoek of bloedafname voor verder onderzoek.

U kunt zich thuis al voorbereiden op het eerste bezoek aan de Roosevelt kliniek door van tevoren onze vragenlijst in te vullen. Dat kan online of op papier. Enerzijds dient deze vragenlijst voor u als leidraad voor het gesprek, anderzijds geven de ingevulde vragen de dermatoloog een goede indruk van uw klachten. Het consult kan hierdoor efficiënter verlopen.

Enkele veel voorkomende huidafwijkingen van het genitaal gebied zijn:

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.