TCA Peeling

Een huidbehandeling met de TCA peeling heeft als doel de huid zichtbaar te verbeteren. De peeling kan de huid sneller doen afschilferen en de natuurlijke huidprocessen versnellen. De TCA kan zowel als medium peeling of als diepe peeling in combinatie met phenol ingezet worden.

Klik hier voor het maken van een afspraak

Voor wie is de TCA peeling geschikt?

De peeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen die huidverjonging wensen voor gezicht, hals, decolleté of handen. De peeling is geschikt voor alle huidtypen, mits de huid goed voorbereid is.

Wat zijn de indicaties?

Fijne rimpels, grover wordende huid ten gevolge van huidveroudering. Ook huidveroudering veroorzaakt door de zon (z.g. photo-aging), pigmentvlekken of een ‘gelige teint’, zijn effectief te behandelen met de TCA peeling.

Peeling en huidverjonging

TCA peelings hebben meer algehele huidverjongende eigenschappen dan welke andere techniek ook. Huidveroudering begint bij ieder mens met een tragere deling van de cellen, waarbij op termijn de levende lagen steeds inactiever worden en de dode huidcellen steeds meer aan het oppervlak blijven kleven.Het gevolg is dan ook dat de collageen- en elastineproductie afneemt en de ‘afdruk’ van de rimpel in de dode lagen steeds meer toeneemt.
Door de juiste peeling kan men dit proces omkeren. In tegenstelling tot wat men zou verwachten is de TCA niet alleen voor de dikke huid met grove poriën, maar ook bij uitstek geschikt voor de dunne en de dunner wordende huid. Door de inwerkdiepte van de peeling zal de celdeling in de lederhuid (de dermis) gestimuleerd worden. Hierdoor neemt productie van elastine en collageen toe; de huid gaat zich opnieuw gedragen als een jongere huid. Door de toename van collageen- en elastinelagen,
zal de dikte van de lederhuid toenemen, terwijl de dikte van de dode huidlagen drastisch wordt verminderd. Een volle dermis met een dunne hoornlaag en fijne opperhuid betekenen een jonge huid.

Wat voor soort peeling is dit?

Het is een zogenaamde “combinatiepeeling”, dat wil zeggen dat deze in verschillende fasen en met verschillende werkzame stoffen wordt uitgevoerd, waardoor een veilig en vooral ook krachtig resultaat bereikt wordt. Het doel van een combinatiepeeling is om een gelijkmatige werking van de werkstoffen te garanderen, zodat de huid op alle plaatsen overal even diep gepeeld wordt. Voor de behandeling dient de huid meestal gereinigd te worden, zodat de peeling een gelijkmatiger effect teweeg kan brengen. Het peeling concept waar we gebruik van maken is een combinatiepeeling met o.a. retinol (vitamine A), fruitzuren (glycolic, citric, malic, tartaric,lactic), eiwit- en vetsplitsende enzymen, salicylzuur en TCA (trichloric-acetic-acid, ofwel trichloorazijnzuur). De TCA peeling is een medium peeling. Het voordeel hiervan is, dat er een heel mooi resultaat bereikt wordt en er een
sneller herstel wordt bereikt dan met de diepere peelings. Na de TCA peeling zal de huid de eerste dagen roder zijn en na 2 tot 3 dagen strak aanvoelen en kan de huid op sommige plaatsen wat donkere vlekjes vertonen (dit zijn dode huidcellen, die snel reageren op de behandeling). Bij ongeveer de 3e t/m 5e dag gaat de huid een bepaalde mate van vervelling vertonen. Dag 6 en 7, soms nog op dag 8, vertoont de huid donkere vlekken (dode, verkleefde huidcellen). De huid mag na 24 uur worden gecamoufleerd, maar t liefst pas na twee dagen. Het is belangrijk dat er niet aan de vervellingen getrokken wordt, want dan wordt namelijk ook de laag met nieuwe cellen losgetrokken waardoor het effect van de peeling verdwijnt.
Voor een optimaal resultaat is het goed de peeling te herhalen in 3-4 sessies met intervallen van 7-21 dagen.

Waarom vervelling?

Om tot een goede en bevredigende huidverjonging te realiseren, is het een goede zaak, dat er een behoorlijk deel van de opperhuid wordt vervangen door nieuwe, gezonde cellen. Dit betekent onherroepelijk ook, dat men het er voor over dient te hebben dat in een bepaalde fase van de peeling de huid een mate van vervelling vertoont. De mate van vervelling hangt nauw samen met de individuele reactie van de cliënt op de behandeling. De velletjes mogen niet van de huid worden afgetrokken; zij zullen vanzelf verdwijnen.

Wanneer geen peeling doen?

Het is verstandig om geen peeling te doen in het geval van; keloïdvorming; slechte wondgenezing; overgevoeligheid voor één van de bestanddelen van de peeling; ontstekingen/infecties (ook actieve acne en actieve herpes (bijv. koortslip);zwangerschap (i.v.m. verhoogde gevoeligheid voor pigment); beschadigde huid of kort na harsen, gebruik van ontharingscrème en na gebruik van Roaccutane dient men een jaar te wachten.

Nazorgadvies

Na de behandeling moet men vanaf het moment van vervelling tot 6 weken na de behandeling de huid beschermen tegen UV licht. De beschikbare MelaBlock HSP SPF 50+ wordt aanbevolen als hydraterende dagcrème in de eerste 2 weken, dit om de vernieuwde huid te beschermen tegen hyperpigmentatie. Deze UV-beschermer is speciaal ontwikkeld voor de TCA peeling. Na een peeling is de huid kwetsbaar en andere UV beschermende producten kunnen mogelijk irritatie klachten geven. Daarnaast bevat de MelaBlock een bescherming tegen de nadelige effecten van het Heat Shock Protein, wat UV schade tegengaat.

Tot twee weken na de laatste peeling kan u geen andere peelings of scrubs gebruiken of soortgelijke behandelingen ondergaan. Eveneens kan u in deze periode geen producten gebruiken welke retinol, fruitzuren of producten die de peelende stoffen bevatten. U dient ook geen aromatherapie of essentiële oliën gebruikt worden.
Daarnaast adviseren wij een tweede crème te gebruiken, passend bij het doel van de behandeling. Voorbeelden hiervan zijn: Blending Bleaching Cream: behandeling van hyperpigmentatie, Purifying Cream: behandeling acne huid, DHEA Phyto Cream: herstel van balans in de huid (45 jaar en ouder), Nutritive Vit ACE Cream: anti-oxiderend, vochtherstellend, preventief tegen huidveroudering, Vitamine E antioxidant: zeer geschikt voor mannen.

Wat kan/mag niet?

• De behandelde huid mag 24 uur niet gereinigd worden
• Er mogen 24 uur na de peeling geen juwelen in contact met de huid komen;
• Gebruik MelaBlock HSP SPF 50+ tussen en minimaal twee weken na de peelingbehandelingen
• Vermijdt blootstelling aan de zon
• Tot twee weken na de laatste peeling:
o geen peelings, scrubs gebruiken of soortgelijke behandelingen ondergaan
o geen producten gebruiken met retinol, fruitzuren of aanverwante stoffen
o geen aromatherapie of essentiële oliën gebruiken;
• Geen ontharingsflitsbehandeling (IPL) ondergaan binnen 2 maanden na de peeling
• Mannen dienen zich op de dag van de behandeling niet te scheren i.v.m. wondjes
• Vermijd overmatig transpireren (geen zonnebank, geen sauna) gedurende 2 weken
• U kunt niet gaan zwemmen of douchen gedurende 24 uur
• Vermijd stoffig of vuil werk gedurende 2 weken indien mogelijk
• Gebruik gedurende 2 dagen geen make-up, indien mogelijk
• Was altijd goed uw handen voordat u een product aanbrengt
• Aangepaste product gebruiken; de dermatoloog adviseert u welke producten u het beste kunt gebruiken na de peeling

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.