Overmatig zweten

Zweten is een natuurlijke en belangrijke lichaamsfunctie voor het regelen van de lichaamswarmte. Omdat het zweet dat op de huid komt te liggen snel afkoelt, doordat de lucht de warmte afvoert, koelt ook het lichaam af. Wanneer men meer zweet dan noodzakelijk is om af te koelen, spreekt men van overmatig zweten, ook wel hyperhidrosis genoemd.

Klik hier voor het maken van een afspraak
overmatig zweten

Overmatig zweten(Hyperhidrosis) kan over het gehele lichaam voorkomen, maar heeft een voorkeur voor de oksels, handen, voeten en het gezicht. Meestal is er geen onderliggende oorzaak voor het overmatig zweten aanwezig, hoewel er wel factoren zijn die het kunnen versterken zoals stress. Het is belangrijk dat de arts eerst het zweetpatroon en uitlokkende factoren goed uitvraagt, alvorens een therapie wordt gestart. De dermatoloog is hier dan ook de aangewezen persoon voor, om een behandeling op maat te bepalen. Voor meer informatie over zweten klik ga naar www.zweetoksel.nl.

Schaamte

Voor miljoenen mensen is overmatig zweten (de medische term is axillaire hyperhidrosis) een dagelijkse strijd die invloed heeft op bijna alle aspecten van het leven. Of het nu spanning is op het werk is, schaamte in relaties en sociale contacten, of frustratie over het moeten dragen van kleding die je zweet verbergt.

Overmatig zweten kan vernietigende effecten hebben op je emotionele welzijn en zelfbeeld.

Consult overmatig zweten (hyperhidrosis)

Samen met de dermatoloog zullen alle behandelopties worden besproken en zult u duidelijke uitleg krijgen over de mogelijkheden. Hierna kunt u een weloverwogen keuze maken voor welke oplossing u wilt gaan.

Ook kunt u hier terecht voor de nieuwe unieke methode met miraDry. Dit is de beste behandeling voor het verminderen van overmatig zweten van de oksels.

 

De kosten van het consult worden bij een verwijzing via uw huisarts voor overmatig zweten (hyperhidrosis) door de zorgverzekeraar vergoed (denk aan uw eigen risico).

De blijvende oplossing: miraDry

De miraDry procedure is snel, niet-invasief en wordt uitgevoerd in de behandelkamer van je arts. Het miraDry systeem geeft precies gedoseerde energie af aan de regio waar de okselzweetklieren zich bevinden, en elimineert de zweetklieren niet-invasief.


Omdat de zweetklieren niet terugkomen of opnieuw aangroeien na de behandeling, zijn de resultaten blijvend. En de resultaten zijn snel; je kunt direct na de behandeling zweetvermindering verwachten, met minimale tot geen hersteltijd.

 

Heeft u een afspraak staan voor een miraDry, maar bent u verhinderd of ziet u toch af van de behandeling? Laat dit dan uiterlijk 7 kalenderdagen van te voren weten. Dit kan telefonisch via 088 – 2351000 (maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 16.30 uur) of per e-mail via info@rooseveltkliniek.nl (met vermelding van voor- en achternaam). Als je te laat of niet afzegt, wordt er een bedrag van € 375 in rekening gebracht.

+

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.