Behandeling PPP (Pearly Penile Papules)

Pearly penile papules (PPP) zijn kleine bultjes aan de rand van de eikel van de penis. Ze geven geen klachten en zijn volledig onschuldig. Er zijn vaak vele kleine bultjes of huidflapjes zichtbaar, van een huidkleurige tot parelmoerachtige kleur die wat glanzen. Ze zitten vaak helemaal rondom de eikel, vandaar ook de naam parelkrans. Geschat wordt dat ongeveer 20% van de mannen deze bultjes hebben, het wordt vaak pas zichtbaar in de puberteit. De afwijking is absoluut geen SOA, niet besmettelijk en geheel onschuldig. Vanwege het cosmetisch storend aspect kan het bij mannen wel leiden tot schaamte en daardoor seksueel ongemak. PPP is goed te behandelen.

Klik hier voor het maken van een afspraak
behandeling pearly penile papules

PPP behandeling

In principe behoeven deze goedaardige afwijkingen geen behandeling en er bestaat ook geen lokale therapie met crème die PPP gemakkelijk laat verdwijnen. Toch kan PPP goed behandeld worden. Zeker als de plekken als cosmetisch storend worden ervaren, men er zich voor schaamt en het de seksuele omgang beïnvloedt. Tegenwoordig wordt er steeds vaker voor een dermatochirurgische PPP behandeling gekozen. De dermatologen in de Roosevelt kliniek hebben een bijzondere expertise in deze behandeling opgebouwd. Behandeling van PPP kan met behulp van van elektrocoagulatie of met behulp van CO2 laser.

Klik hier voor het maken van een afspraak

Lokale verdoving

De behandeling vindt plaats onder lokale verdoving door middel van een verdovende creme en/of injectie net onder de krans. De verdovende creme is alleen op recept verkrijgbaar en moet ongeveer 1 uur voor aanvang van de behandeling worden aangebracht. Als u direct behandeld wilt worden, of als u extra verdoving nodig heeft, is een injectie nodig. Dit is even een vervelend prikje en de verdovingsvloeistof kan wat prikken. Vooraf wordt altijd erg opgezien tegen een prik in de penis, maar in de praktijk wordt het als weinig vervelend ervaren. Door een speciale manier van injecteren, wordt het ongemak geminimaliseerd!

Procedure electrocoagulatie

Na desinfectie van de huid, worden de pearly penile papules met een electrocoagulatie instrument een voor een verwijderd. Met behulp van energie opgewekt door stroom worden de laesies kapot gemaakt.
Hiervoor krijgt u ook een handvat in uw hand, voor de aardgeleiding.  Indien u een pacemaker of ICD heeft, dient u dit aan de arts van te voren kenbaar te maken. De behandeling duurt gemiddeld 20-30 minuten, afhankelijk van de grootte en aantal PPP. Doorgaans is 1 behandeling effectief.

Procedure CO2 laser

U en de behandelend arts moeten een speciale bril opzetten om uw ogen te beschermen. Na desinfectie van de huid, worden de laesies met de CO2 laser een voor een oppervlakkig verwijderd.
De PPP behandeling duurt gemiddeld 20-30 minuten, afhankelijk van de grootte en aantal bultjes. Soms zijn meerdere behandelingen nodig. 

Na de behandeling

Na de behandeling zal de penis worden verbonden met een gaasje met zalf. Thuis kunt u zelf de penis insmeren met een wondzalf (bijvoorbeeld flammazine) of een antibacteriele zalf (bijvoorbeeld betadine zalf).
De eerste dagen kan de penis wat gevoelig en licht gezwollen zijn, maar wondjes genezen gelukkig erg snel. Wij adviseren de penis te wassen met water zonder zeep om irritatie te voorkomen. Na een week zijn de meeste mannen weer geheel klachten vrij.

Kosten

Bij vragen kunt u vrijblijvend een intake afspreken. Mocht u al zeker zijn van de behandeling is het mogelijk om de intake en de behandeling achter elkaar te plannen.
Wanneer u kiest voor de behandeling met de CO2 laser kunt u 30 min voor de afspraak aanwezig zijn en krijgt u van ons de verdovende creme. U kunt ook om een recept vragen en de creme zelf 60-30 minuten voor aanvang van de behandeling aanbrengen.

Een overzicht van onze behandelingen en actuele tarieven vindt u in onze prijslijst.

Klik hier voor de informatiefolder ter voorbereiding op de behandeling.
Wilt u meer informatie over ppp? Neem een kijkje op www.pppbehandeling.nl

‘’De Roosevelt kliniek straalt vertrouwen en professionaliteit uit. Dit is erg prettig, zeker wanneer het een probleem in mijn intieme zone betreft.’’

Dave, 44 jaar

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.