Dermatologie

De dermatologie is een medisch specialisme dat zich in brede zin richt op de diagnostiek en behandeling van huidziekten en (cosmetische) huidaandoeningen. De dermatoloog (huidarts) behandelt mensen met aandoeningen van de huid en de daaraan grenzende slijmvliezen.

Klik hier voor het maken van een afspraak

De diversiteit van de dermatologie aan huidziekten en huidafwijkingen is zeer groot. Het betreft onder andere zowel aangeboren als verworven aandoeningen, goedaardige en kwaadaardige gezwellen, huidinfecties, ontstekingsprocessen, beschadigingen van de huid door omgevingsfactoren en cosmetische afwijkingen. Tot de infecties behoren ook de SOA’s.

De dermatoloog blijft gedurende de gehele behandeling actief bij de patiënt betrokken, omdat hij of zij niet alleen het onderzoek uitvoert, maar ook de behandeling, waaronder steeds meer chirurgische ingrepen en specifiek dermatologische behandelingstechnieken. De dermatoloog kijkt niet alleen naar de huid, maar heeft ook aandacht voor hoe de patiënt ‘in zijn vel zit’ en hoe iemand zijn kwaal beleeft.

De deelgebieden van de dermatologie die in de Roosevelt Kliniek worden uitgeoefend zijn de algemene dermatologie, dermato oncologie, genitale dermatologie, SOA, chirurgische en cosmetische dermatologie.

De meest voorkomende huidaandoeningen of klachten zijn;
Moedervlekken, ter controle of ter verwijdering
Constitutioneel eczeem
Ouderdomswratten
Psoriasis
Seborroïsch eczeem
Acne en rosacea
Wratten
Zonbeschadigingen/actinische keratosen
Huidkanker
• Infecties van de huid, waaronder ook schimmelinfecties
Galbulten(netelroos)
Zonlicht en de huid

‘’Dokter Genders is een kundige dermatoloog. Je merkt dat er een professional aan het werk is die weet wat hij doet.’’

Nadia, 38 jaar

dermatologie

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.