Curretage

Curretage is een behandelmethode waarbij effectief goedaardige huidoneffenheden van de huid verwijderd kunnen worden. Deze behandeling kan ingezet worden bij bijna alle huidtypen, is gemakkelijk te verdragen en resultaat is direct zichtbaar.

Klik hier voor het maken van een afspraak
curretage roosevelt kliniek

Curretage behandeling in de Roosevelt kliniek

Bij de Roosevelt Kliniek kunnen goedaardige huidoneffenheden behandeld worden met behulp van curretage. Dit kan met behulp van rond currete mesje. Hiermee kunnen huidoneffenheden tot vlak op de huid afgekrabd worden. Er ontstaat schaafwondje waarna de huid normaal geneest.

Wat kan behandeld worden met curretage?

De curretage techniek kan ingezet worden bij:
Huidoneffenheden:
– Ouderdomswratjen/verruca seborrhoica
– Steelwratjes/fibromen
De huidtherapeut van Roosevelt Kliniek kijkt en bespreekt met u wat het beste behandelplan is voor uw huid en behandelindicatie.

Behandelfrequentie

Wanneer het om (een) enkel(e) plek(jes) gaat, zijn 1 a 2 behandelingen voldoende. Wanneer het op grotere gebieden gaat met meerdere/tientallen plekjes dan is het beter het gebied in delen op te splitsen en te verspreiden over meerdere behandelingen. De periode tussen de behandelingen is afhankelijk van het wondgenezingsproces en kan variëren van 2 tot 4 weken.

Wanneer de goedaardige huidoneffenheden na de behandeling(en) verdwenen zijn. Is het toch mogelijk dat er weer (nieuwe) plekjes ontstaan. Daarom raden we aan om 1 of 2 keer per jaar daarna terug te komen voor behandeling als onderhoud.

Voor de behandeling:

Het enige waarmee u rekening moet houden voor de behandeling is dat u niet binnen 2 weken voor de behandeling uitgebreid in de zon of onder de zonnebank bent geweest. U dient de huid, ook in de winter, dagelijks met een SPF bescherming te hebben ingesmeerd.

Tijdens de behandeling:

Voordat de behandeling plaats vindt, wordt de huid schoongemaakt met een desinfecterende lotion. De huidoneffenheden worden één voor één van de huid afgekrabd met het currete mesje. Doordat het mesje licht over de huid heen schaaft, ervaart u een licht pijnlijk/ irriterend gevoel. Dit gevoel is door patiënten goed te verdragen tijdens de behandeling. Nadat het plekje van de huid af is ontstaat een schaafwondje wat licht bloed. Soms kunnen de plekjes aan de lucht opdrogen. Andere plekjes worden afgeplakt met kleine pleistertjes. De huid kan in het behandelde gebied rood en licht gezwollen zijn.

Na de behandeling:

Indien er pleistertjes aangebracht zijn mogen deze na 1 dag verwijderd worden. Wanneer de pleistertjes wat aan de huid blijven plakken kunt u ze het beste verwijderen wanner de pleistertjes wat nat zijn. Let op, laat de huid niet te veel weken. Onder het pleistertje zit een korstje. Deze valt na verloop van tijd zelf van de huid af. Hierna is er roze huid zichtbaar. Deze huid is kwetsbaar en krijgt met de weken/maanden na de behandeling weer zijn normale (huids)kleur terug. Het is belangrijk dat de huid na de behandeling voor minimaal 2 weken goed wordt beschermd tegen de zon met een SPF 30 of 50. Zonnebank en sauna wordt tot 4 weken na de behandeling afgeraden.

Producten die u thuis kunt gebruiken

La roche posay – Cicaplast Baume (SPF 50); Herstellende balsem met of zonder SPF bescherming. Mag direct na de behandeling aangebracht worden voor een optimaal herstel van de huid.
Tebiskin UV sooth SPF50; Kan voor elk huidtype gebruikt worden als zonnebescherming voor het gelaat. Geeft geen witte waas en trekt gemakkelijk in.

Heeft u interesse of wilt u meer te weten komen?

Dan kunt u een vrijblijvend intakeconsult inplannen met onze huidtherapeut via 088-2351000, info@rooseveltkliniek.nl of neem contact op via het contactformulier.

Tarieven

De tarieven van de verschillende huidtherapeutische behandelingen kunt u hier terugvinden.

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.