Gerstekorrels

Gerstekorrels worden ook wel milia genoemd. Het zijn witte kleine bolletjes in de huid, die met name voorkomen rondom de ogen voorkomen. De plekjes kunnen geen kwaad, maar kunnen bij meerdere aantallen als cosmetisch storend worden ervaren.

Klik hier voor het maken van een afspraak
gerstekorrel
Gemakkelijk en effectief te verwijderen
Indien nodig advies van dermatoloog voor uitgebreide therapie
Actieve samenwerking tussen huidtherapeut en dermatoloog

Gerstekorrels

Hoe ontstaan gerstekorrels/milia?

Gerstekorrels kunnen op latere leeftijd plotseling ontstaan. De plekjes kunnen ontstaan doordat een afvoergangetje van een talgkliertje of zweetkliertje verstopt is geraakt of doordat er oppervlakkig een beschadiging van de huid is geweest. De huidcellen vernieuwen zich elke dag. Wanneer een afvoergangetje verstopt is, kunnen de huidcellen minder makkelijk afschilferen. De huidcellen hopen zich op onder de huid en vormen een wittig bolletje in de huid, een gerstekorrel.

Gerstekorrels behandeling in de Roosevelt Kliniek

Bij een eerste intakeconsult zal de huidtherapeut een behandelplan opstellen. Hierbij wordt gekeken naar uw situatie en wat voor u de juiste volgorde is qua behandeling voor het beste resultaat. Tevens wordt gekeken naar uw huidverzorgingsroutine. Aan de hand daarvan worden thuisverzorgingsproducten geadviseerd om de huid te helpen om gemakkelijker af te schilveren.

Dieptereiniging

De huid wordt tijdens een behandeling gedesinfecteerd/ gereinigd. Daarna wordt met behulp van een steriel naaldje de gerstekorrel ingeprikt en een klein sneetje gemaakt. Hierna wordt het gerstekorreltje met behulp van wat druk rondom het plekje verwijderd. De behandeling is niet gevoelloos, maar prima te doen qua pijn.

Chemische peelings

Met behulp van een peeling wordt de bovenste huidlaag verweekt, waardoor de afschilfering van de huid wordt gestimuleerd. Hierdoor kunnen gerstekorrels minder makkelijk ontstaan. Tevens zijn er peelings die daarnaast de talgproductie verminderen die ook een positief effect hebben bij gerstekorrels. Na meerdere behandelingen zal de huid minder snel verstopt raken en ontstaan gerstekorrels minder gemakkelijk. Meer informatie over peelings kun u hier vinden.

Microneedling met Dermapen4

Met behulp van microneedling met de Dermapen4 wordt het huidvernieuwingsproces en de afschilvering van de huid gestimuleerd. Bestaande plekjes kunnen daardoor gemakkelijker van de huid afschilferen en nieuwe plekjes kunnen minder makkelijk ontstaan doordat de afvoergangetjes van talg- en zweetkliertjes vrij en open blijven.

Na het behandelen van de gerstekorrels is het altijd mogelijk dat plekjes zich naar verloop van tijd weer opnieuw kunnen ontwikkelen.

Wat kunt u zelf doen?

Een goede verzorging van de huid is erg belangrijk. Gebruik (gezichts)verzorging die de afschilfering van de huid stimuleert. De huidtherapeut kan u helpen een goed behandelplan op te stellen voor thuis. Gebruik bijvoorbeeld de acnelijn van Tebiskin op basis van fruitzuren die de huid helpen met afschilferen van dode huidcellen en de aanmaak van talg reduceert.

Voorkom tevens extra schade aan de huid door de zon met behulp van een goede zonnebrandverzorging. Bijvoorbeeld de Tebiskin UV osk SPF 30 of UV-Sooth SPF 50.

Heeft u interesse of wilt u meer te weten komen?

Dan kunt u een vrijblijvend intakeconsult inplannen met onze huidtherapeut via 088-2351000, info@rooseveltkliniek.nl of neem contact op via het contactformulier.

Tarieven

De tarieven van de verschillende huidtherapeutische behandelingen kunt u hier terugvinden.

 

 

 

Gemakkelijk en effectief te verwijderen
Indien nodig advies van dermatoloog voor uitgebreide therapie
Actieve samenwerking tussen huidtherapeut en dermatoloog

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.