Microneedling met Dermapen4

Micro needling met behulp van de Dermapen4 is een behandelmethode voor het verbeteren van de huid. Met behulp van kleine naaldjes die minuscule kanaaltjes in de huid maken wordt de huid getriggerd om op een natuurlijke manier te gaan herstellen. Tijdens dit proces komen er actieve groei- en helende factoren vrij. Deze zorgen ervoor dat collageen en elastine aanmaak wordt versneld. De huid hersteld, verfraaid en vernieuwd zich, waardoor de huid strakker, gladder en steviger aanvoelt.

Klik hier voor het maken van een afspraak
microneedling dermapen4
Nieuwste en meest geavanceerde micro needling-pen op de markt
Kortere hersteltijd en sneller resultaat
Geschikt voor alle huidtypes

Microneedling behandeling bij de Roosevelt Kliniek

Dermapen4 micro needling pen maakt gebruik van 16 kleine naaldjes welke vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Direct wordt de huid getriggerd om op een natuurlijke manier te gaan herstellen. Door de kanaaltjes kan de aangebrachte tussenvloeistof dieper in de huid komen om daar zijn werk te doen. De tussenvloeistof wordt op uw huidtype en behandelindicatie aangepast om zo een optimaal resultaat te kunnen bereiken met de behandelingen. Hierbij speelt de lengte van de naaldjes ook een belangrijke rol, deze worden aangepast op het behandelgebied en behandelindicatie. De huid is namelijk niet overal op het lichaam even dik. De naaldlengte kan variëren tussen de 0,2mm en 2mm. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat de downtime na de behandeling korter is en de kans op complicaties wordt verminderd.

Waar is microneedling geschikt voor?

Behandeling met de Dermapen4 is geschikt voor de volgende indicaties:
– Acne
– Acne littekens
– Littekens
– Fijne lijntjes en rimpels
– Pigmentatie
– Vergrote poriën
– Rosacea
– Striae
De huidtherapeut van de Roosevelt Kliniek kijkt en bespreekt met u wat het beste behandelplan is voor uw huid en behandelindicatie.

Behandelkuur

Voor het behalen van een optimaal resultaat wordt bij de Roosevelt Kliniek meerdere microneedling behandelingen in kuurvorm aanbevolen. Afhankelijk van de behandelindicatie worden gemiddeld 4 tot 8 behandelingen geadviseerd. De periode tussen de behandelingen kan variëren van 2 tot 8 weken. Resultaten van de behandeling kunnen zijn: gladdere, frissere huid, verfijning van grove poriën, vermindering rimpels en fijne lijntjes, verbetering van de huidstructuur, vermindering van bruine vlekken, opvulling van acnelittekens, verminderen van roodheid en/of gladder maken van operatie of traumatische littekens.

Belangrijk is om 2 weken voor, tijdens en 2 weken na de behandelkuur UV straling van de zon en zonnebank te vermeiden. Dit verminderd de kans op het optreden van complicaties. Ook is het belangrijk om stress en stressvolle situaties te vermijden. Stress heeft een nadelig effect op het wondgenezingsproces na de microneedling behandeling.

Voor de behandeling:

Wanneer na een intakegesprek gekozen wordt voor een behandeling met de Dermapen4 is het belangrijk om de huid thuis voor te behandelen met thuisproducten. Deze producten worden tijdens het intake consult op basis van uw huidtype en behandelindicatie aangeraden. Bij Roosevelt Kliniek wordt gewerkt met het merk Tebiskin.

Tevens is het, zoals eerder beschreven, belangrijk om minimaal 2 weken voor de behandeling UV straling te vermijden en een anti-zonnebrandproduct te gebruiken met SPF 30 of 50.

Wanneer u komt voor behandeling wordt aangeraden om zo min mogelijk tot geen make-up te dragen. Een verzorgende (dag)crème mag de ochtend voor de behandeling wel gebruikt worden.

Tijdens de behandeling:

Voorafgaand aan de microneedling behandeling bij de Roosevelt Kliniek wordt de huid gereinigd, zodat de huid volledig schoon is en de Dermapen4 het beste zijn werk kan doen.

Na het reinigen wordt een combinatie van crèmes op uw huid aangebracht. Deze crèmes zijn afgestemd op uw huidprobleem. Hierna wordt de Dermapen4 in diverse richtingen over de huid heen bewogen. De behandeling geeft een licht ‘schep’ gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte van de naaldjes, variërend van 0,5mm tot 2 mm, is afhankelijk van de indicatie en uw huidconditie. Bij een oppervlakkerige behandeling kleurt de huid rood tijdens de behandeling. Bij een diepere behandeling zullen er direct puntbloedinkjes zichtbaar zijn, dit is normaal en de bedoeling. De minuscule gaatjes die gemaakt zijn met de Dermapen4 sluiten uit zichzelf na 7 minuten. Hierna is een egale roze/rode kleur van de huid zichtbaar.

Na de behandeling:

Afhankelijk van het te behandelen gebied en de instellingen van de zal de huid roze/ roodgekleurd zijn. Dit neemt na enkele uren tot 1 dag weer af. In totaal kan de huid 2 tot 3 dagen na de behandeling wat roder dan normaal van kleur zijn.

U kunt een dag na de behandeling uw normale bezigheden hervatten. Vermijd de eerste 48 uur intensief sporten. De huidreactie valt over het algemeen voor de omgeving niet op. Bij een wat diepere behandeling, bijvoorbeeld bij fijne lijntjes en rimpels, kan de huid licht gaan schilferen. Dit effect wil je juist hebben. De oude huid schilfert af en nieuwe huidcellen worden aangemaakt.

Belangrijk is om de huid na de behandeling goed te beschermen tegen de zon. Dit kan met behulp van Tebiskin UV Sooth of Lycogel (camouflage met SPF 30). In de opvolgende dagen is het belangrijk om een ondersteunend serum te gebruiken die de behandelresultaat optimaliseert. Hiervoor raden we de Tebiskin Hyal en/of de EGF crème aan. Na 2 tot 4 weken is er al wat verbetering zichtbaar. Het uiteindelijke resultaat zal na 4-6 maanden te zien zijn.

Net als bij andere huidverbeterende behandelingen geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect.

Heeft u interesse of wilt u meer te weten komen?

Dan kunt u een vrijblijvend intakeconsult inplannen met onze huidtherapeut via 088-2351000, info@rooseveltkliniek.nl of neem contact op via het contactformulier.

Tarieven

De tarieven van de verschillende huidtherapeutische behandelingen kunt u hier terugvinden.

 

 

 

Nieuwste en meest geavanceerde micro needling-pen op de markt
Kortere hersteltijd en sneller resultaat
Geschikt voor alle huidtypes

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.