Behandeling angiokeratomen

Angiokeratomen zijn goedaardige bultjes bestaande uit bloedvaatjes die op de balzak en de schacht van de penis kunnen voorkomen. De dermatologen van de Roosevelt kliniek zijn een expert in het behandelen van huidafwijkingen in het genitaal gebied. Kom langs in de Roosevelt kliniek voor een advies op maat.

Klik hier voor het maken van een afspraak
behandeling angiokeratomen

Wat zijn angiokeratomen?

Angiokeratomen zijn kleine bultjes op de balzak of de schacht van de penis die bestaan uit bloedvaatjes. De kleur kan verschillen van blauw tot paars. Angiokeratomen zijn compleet goedaardig maar kunnen wel cosmetisch storend zijn (waarvoor behandeling angiokeratomen gewenst), zeker als deze op de balzak of de penisschacht zitten. Ook kunnen ze gaan bloeden, doordat ze door trauma open gaan. Ze kunnen van enkele millimeters groot tot wel een 1cm groot zijn. En het verschilt van persoon tot persoon om hoeveel bultjes het gaat op de penis. De afwijkingen kunnen ook bij vrouwen rond de vulva voorkomen. Ongeveer 1 op de 7 mannen heeft er last van. Het is onbekend waarom juist de bloedvaatjes op de balzak en de schacht van de penis angiokeratomen vormen

Hoe wordt de diagnose angiokeratomen gesteld?

De dermatoloog kan deze huidafwijkingen vaak met het blote oog herkennen. Heel af en toe is er een huidbiopt nodig om een kwaadaardige huidaandoening uit te sluiten. Hierbij wordt met een klein appelboortje een angiokeratoom gebiopteerd.

Behandeling angiokeratomen?

In principe zijn angiokeratomen goedaardig en is behandeling dus niet noodzakelijk. Echter kunnen de afwijkingen wel enorm cosmetisch storend zijn en daardoor behandeling gewenst. Behandeling kan bestaan uit coagulatie (verbranden), bevriezen of CO2 laser behandeling. De dermatoloog kiest samen met u de meest geschikte behandeling.

Wordt behandeling van angiokeratomen vergoed?

Angiokeratomen zijn goedaardig en behoeven dus geen behandeling. Mocht er om cosmetische redenen toch behandeling angiokeratomen wenselijk zijn, dan betreft dit onverzekerde zorg. De prijs van de behandeling is afhankelijk van de behandelmethode en de hoeveelheid angiokeratomen die er aanwezig zijn. Vaak kiest de dermatoloog ervoor om eerst een proefplek te behandelen. Kom vrijblijvend langs voor een intake over uw behandelmogelijkheden en de kosten. De dermatologen van de Roosevelt kliniek zijn gespecialiseerd in behandeling van goedaardige aandoeningen in het genitaal gebied.

Klik hier voor de informatiefolder ter voorbereiding op de behandeling.

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.