Moedervlek verwijderen

Wanneer u zicht stoort aan een moedervlek en er geen medische reden bestaat om deze weg te laten halen, kan deze wel op eigen kosten verwijderd worden. In de Roosevelt kliniek kunt u uw moedervlek door de dermatoloog laten beoordelen en laten verwijderen. Daarbij zal altijd gekozen worden voor de beste behandelmethode met het meest optimale cosmetisch resultaat.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Moedervlek verwijderen
ZKN Keurmerk
Service & Kwaliteit
Uitstekende Medisch Specialisten

Moedervlekken

Gedurende de eerste 20 levensjaren zal iedereen in meer of mindere mate moedervlekken ontwikkelen. Moedervlekken zijn clusters van pigment houdende cellen in de huid. Ze kunnen een donkere kleur hebben, maar vaak kan een moedervlek ook huidkleurig en bolrond zijn. Indien moedervlekken tijdens uw leven groter worden, van kleur veranderen of gaan jeuken is het belangrijk een arts te raadplegen. De dermatoloog kan beoordelen om wat voor moedervlek het gaat en hoe deze het best kan worden verwijderd. De dermatologen in de Roosevelt kliniek Leiden zijn gespecialiseerd in het beoordelen en verwijderen van moedervlekken. Wanneer er een medische reden bestaat voor moedervlek verwijderen, wordt u verwezen door de huisarts. Zonder verwijzing van de huisarts kunnen ook storende moedervlekken verwijderd worden op eigen kosten.

Moedervlek verwijderen

Moedervlekken kunnen op verschillende manieren worden verwijderd. Zo kunnen ze er in zijn geheel worden uitgesneden waarbij de huid gehecht zal worden. De huid wordt verdoofd en steriel afgedekt. Vervolgens wordt de moedervlek eruit gesneden. Eventuele bloedvaatjes worden dicht gebrand. Daarna wordt de huid gehecht. De hechtingen worden doorgaans na 7-10 dagen verwijderd.
Ook kunnen moedervlekken verwijderd worden door middel van een shave excisie waarbij hechten niet noodzakelijk is. Bij een shave wordt de huid verdoofd, de laesie van de huid afgeschaafd met een mesje en worden er kleine bloedvaatjes voorzichtig dicht gebrand. U houdt een schaafwondje over die binnen enkele weken genezen is.

De specialisten van de Roosevelt kliniek

De dermatoloog is de medisch specialist van de huid en die kan beoordelen of moedervlekken goedaardig danwel kwaadaardig zijn. Daarnaast zal de dermatoloog bij moedervlek verwijderen het beste cosmetisch resultaat voor ogen houden. De dermatoloog kan beoordelen welke manier van verwijderen voor u het meest geschikt is. Samen met u zal besloten worden voor welke methode gekozen wordt.
De dermatologen in de Roosevelt kliniek zijn specialisten op het gebied van moedervlek verwijderen.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.(zie prijslijst)

ZKN Keurmerk
Service & Kwaliteit
Uitstekende Medisch Specialisten

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.