ooglidcorrectie

Informatie

Door het ouder worden van de huid gaat deze uitrekken en kunnen er handende oogleden ontstaan. Hangende oogleden kunnen u er ouder doen uitzien en u een vermoeide uitstraling geven. Sommige mensen proberen door het optrekken van hun wenkbrauwen en voorhoofd de hangende oogleden te compenseren en krijgen hierdoor hoofdpijnklachten en toegenomen rimpels in het voorhoofd. De overhangende huid kan verwijderd worden door middel van een ooglidcorrectie, waardoor u er weer jonger en frisser uit gaat zien en het vermoeide gevoel verdwijnt.

In de Roosevelt kliniek Leiden wordt in het intakegesprek met de ervaren specialist bepaald of een ooglidcorrectie geschikt is voor u en of het te verwachten resultaat van de behandeling voldoet aan de wensen die u heeft. In sommige gevallen is een andere (aanvullende) behandeling noodzakelijk. Eerlijkheid staat hierbij voorop. U kunt tijdens het gesprek al uw vragen stellen.

De procedure

De specialist tekent nauwkeurig de hoeveel overhangende huid af op uw ooglid dat mag worden verwijderd. Het is hierbij de kunst niet te veel, maar ook niet te weinig huid te verwijderen. De ooglidcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.
Tijdens de ingreep wordt overtollig huid, vet- en soms ook spierweefsel verwijderd. De wond wordt gehecht en afgedekt met hechtpleisters. De procedure duurt ongeveer een half uur tot een uur. Na de behandeling is het belangrijk om te koelen, om zwelling en nabloeding tegen te gaan. Een half uur na de ingreep kunt u naar huis. U kunt niet zelf naar huis rijden, dus neemt u iemand mee die u rijdt. Uw chauffeur kan tijdens de behandeling genieten van een lekker kopje koffie in de comfortabele wachtruimte. Na een week komt u terug om de hechtingen te verwijderen.

Waar moet u rekening mee houden?

Na de ingreep is het belangrijk de eerste 24-48 uur te koelen. Dit gaat de zwelling en bloedingen tegen, ook werkt het pijnstillend. De eerste week kunnen de oogleden blauw en gezwollen zijn. De blauwe verkleuring verdwijnt binnen 1-2 weken.
De eerste weken na de ingreep kunnen de ogen ook wat droog aanvoelen of juist meer tranen, dit trekt vanzelf weer weg. Na een week worden de hechtingen verwijderd. Binnen een paar weken is alles genezen en kunt u genieten van uw vernieuwde frisse oogopslag.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor een ooglidcorrectie vindt u in onze prijslijst. U kunt altijd vrijblijvend een afspraak maken voor een intakegesprek.

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.