Striae/littekens

Heeft u last van striae of andere littekens? Deze zijn te behandelen met microneedling of laserbehandeling. Helaas is het niet mogelijk om deze volledig te verwijderen, wel kunnen we uw huid weer gladder en strakker maken en de kleur verbeteren.

Klik hier voor het maken van een afspraak
striae behandeling

Striae

Striae zijn huidstriemen die ontstaan doordat de huid in een te korte tijd groeit of wordt opgerekt. Het meest bekend zijn striae na zwangerschap of na groeispurten in de puberteit. Striae kunnen overal op het lichaam ontstaan en worden vaak als cosmetisch storend ervaren. Door behandeling met microneedling kunnen de striae minder zichtbaar worden gemaakt. Door de laserbehandeling wordt de huid gladder en strakker en zal ook de kleur verbeteren. Normaliter zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig om het maximale resultaat te behalen.

Acne littekens

Acne littekens zijn cosmetisch erg storend. Vaak is de acne al jaren rustig, maar blijven deze littekens aanwezig. Acne littekens bestaan er dan ook in verschillende gradaties van mild tot ernstig. Ernstige acne littekens zullen minder goed reageren op therapie met vitamine A zuur crèmes  of peelings. De CO2 laser kan voor deze gevallen een oplossing bieden. De behandeling vindt plaats onder lokale verdoving.Door het gebruik van een gefractioneerde CO2 laser zal het herstel van de huid vaak binnen een week plaatsvinden waarna men al direct een goede verbetering ziet. Het optimale resultaat is vaak na 2 maanden te zien. Afhankelijk van de ernst van de littekens zijn er 2-4 behandelingen nodig.

Chirurgische littekens

Chirurgische littekens kunnen onfraai genezen en cosmetisch storend zijn. Hoewel sommige littekens niet chirurgisch gecorrigeerd kunnen worden, kan wel door middel van de laserbehandeling het litteken meer elastisch worden gemaakt. Let wel op, deze behandeling is met name geschikt voor brede littekens die op het niveau van de huid zitten. Niet zozeer voor hypertrofische littekens. Alle behandelingen zullen worden uitgevoerd door een dermatoloog.

Microneedling met Dermapen4

Naast dat bovenstaande littekens behandeld kunnen worden met de fractionele CO2 laser, is het ook mogelijk om deze te behandelen met behulp van microneedling. Bij de Roosevelt Kliniek werkt de huidtherapeut met de Dermapen4. Dit is de nieuwste microneedling pen die op de markt is. Door de handzame Dermapen kunnen de behandelingen zeer nauwkeurig uitgevoerd worden. De opperhuid beschadigt niet, waardoor de hersteltijd korter is en het resultaat sneller tot stand komt. Tevens wordt de behandeling als minder pijnlijk ervaren, doordat de naaldjes loodrecht de huid ingaan. Meer informatie kunt u hier terugvinden.

Kosten

Een behandeling van littekens valt onder de onverzekerde (cosmetische) zorg. Een overzicht van de tarieven voor cosmetische behandelingen vindt u in onze prijslijst.

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.