V-beam (vaat)laser behandeling

Door middel van een V-beam laserbehandeling kunnen diverse storende roodheden en pigmentaties effectief behandeld worden bij de Roosevelt kliniek in Leiden. De huidtherapeut is de expert op het gebied van laserbehandelingen en kunt u het beste adviseren in welke behandeling geschikt is voor uw huid.

Klik hier voor het maken van een afspraak
v-beam
Korte wachttijden
Locatie in Leiden
Huidtherapie in dermatologische praktijk

V-beam (vaat)laser behandeling bij Roosevelt kliniek

De V-beam (vaat)laser is een pulsed dye laser met een golflengte 595nanometer. Deze laser is zeer krachtig in het behandelen van diverse soorten vaat en pigmentafwijkingen in het gelaat of op het lichaam. De V-beam laser is de gouden standaard waarmee we huidtypen I-IV effectief en veilig kunnen behandelen.

De V-beam zendt in zeer korte tijd een hoeveelheid licht uit waardoor vaatstructuren en pigmentaties in de huid opwarmen en of verbranden. Andere delen van de huid blijven bespaard. Zo kunnen selectief vaat en pigmentstructuren beschadigd worden. De laserpuls/flits wordt geabsorbeerd door de rode kleur van het bloed of bruine kleur van het pigment, waardoor veel energie ontstaat. Vaatwandjes of pigment gaan hierdoor aan elkaar plakken, het lichaam ziet het vaatje of pigment als afvalstof waarna deze wordt opgeruimd. Met enkele dagen tot een week zie je het zichtbare bloedvat of pigmentvlek verdwijnen.

Wat kunnen we met de V-beam (vaat)laser behandelen?

Behandeling met de V-beam (vaat)laser is geschikt voor de volgende behandelindicaties:
– Couperose vaatjes – teleangiëctasieën
– Rosacea
– Spider naevi – spinnenkopje
– Cherry angiomen – kersenwratjes
– Diffuse roodheid
– Oppervlakkige spatadertjes
– Poikyloderma van Civatte
– Hypertrofische (rode) littekens
– Pigmentvlekken
De huidtherapeut van de Roosevelt Kliniek kijkt en bespreekt met u wat het beste behandelplan is voor uw huid en behandelindicatie.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

De hoeveelheid behandelingen die je nodig hebt zijn afhankelijk van de behandelindicatie. Vaak starten we met 3 behandelingen. De tijd tussen deze behandelingen is vaak 3 tot 4 weken. Soms kan het zijn dat meer behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen. Onze huidtherapeute vertelt jou tijdens de intake precies wat je kan verwachten en hoeveel behandelingen nodig zijn.

Voor de behandeling:

Wanneer na een intakegesprek gekozen wordt voor een behandeling met de V-beam (vaat)laser is het belangrijk om de huid hierop goed voor te bereiden.

De huid mag niet zongebruind zijn. Belangrijk om minimaal 2 weken voor de behandeling te vermijden en een anti-zonnebrandproduct te gebruiken met SPF 30 of 50. Een goede is de Tebiskin UV Sooth SPF 50. Tevens raden we aan om minimaal 4 weken voor de behandeling zonnebank, spraytan en/of zelfbruiners niet te gebruiken.

Wanneer u voor behandeling komt, wordt aangeraden om zo min mogelijk tot geen make-up te dragen. Een verzorgende (dag)crème mag de ochtend voor de behandeling wel gebruikt worden.

Tijdens de behandeling:

Onze huidtherapeute stelt de V-beam (vaat)laser voor iedere behandeling opnieuw in. U krijgt eerst een speciale beschermbril op, deze beschermt tegen de laserstralen.

Uw huid wordt zo nodig direct voor, tijdens en na de behandeling gekoeld met een speciale coolpack. De behandelkop wordt op de juiste plaats op de behandelindicatie gezet, waarna meerdere laserpulsen volgen. Dit voelt aan als een elastiekje dat tegen de huid schiet of als een warm prikje. De duur van de behandeling is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Na de behandeling:

Na de behandeling is de huid rood en kan (forse) zwelling en een licht branderig gevoel aanwezig zijn. Dit is normaal en trekt met de uren na de behandeling geleidelijk weg. Op de behandelde plek kunnen tijdelijk blauwe plekjes of donkere verkleuring ontstaan. Ook dit trekt vanzelf weg.

Belangrijk om na de behandeling voor minimaal 4 weken de huid dagelijks te beschermen met een anti-zonnebrandproduct met minimaal SPF 30 of 50. Breng deze iedere 2 uur aan wanneer je veel buiten bent of het mooi en zonnig weer is.

De warmte die in de huid aanwezig is na de behandeling moet de huid kunnen verlaten. Gebruik zo min mogelijk crème of make-up op de dag van behandeling. Anti-zonnebrandcrème is wel toegestaan. De huid mag wel gekoeld worden met een coolpack. Gebruik wel altijd een doek of washand om de coolpack heen.

Verschijnselen zoals hierboven beschreven trekken vanzelf weg. Mocht dit niet het geval zijn of krijgt u last van andere (onverklaarbare) klachten? Neem dan altijd contact op met ons.

Vergoeding?

Een vaat of pigment laser behandeling in het gelaat kan vergoed worden vanuit het aanvullende pakket van uw zorgpolis onder camouflagetherapie. Sommige verzekeraars vergoeden naast camouflageproducten ook behandelingen die huidproblemen camoufleren. Wat uw zorgverzekeraar vergoedt, verschilt per aanvullende verzekering. Wilt u hiervoor meer weten? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Heeft u interesse of wilt u meer te weten komen?

Dan kunt u een vrijblijvend intakeconsult inplannen met onze huidtherapeut via 088-2351000, info@rooseveltkliniek.nl of neem contact op via het contactformulier.

Tarieven

De tarieven van de verschillende huidtherapeutische behandelingen kunt u hier terugvinden.

Korte wachttijden
Locatie in Leiden
Huidtherapie in dermatologische praktijk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.