Huidtherapie

De huidtherapie is een (para)medische specialisatie gericht op de gezonde, beschadigde of zieke huid. Een huidtherapeut kan een huidaandoening voorkomen, verminderen en verhelpen.
Vaak gebeurd dit in samenwerking met en/of op doorverwijzing van een huisarts of dermatoloog, maar de huidtherapeut is ook direct toegankelijk.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Korte wachttijden
Locatie in Leiden en Delft
Huidtherapie in dermatologische praktijk

Waarom huidtherapie in de Roosevelt kliniek?

De Roosevelt kliniek is een expertise kliniek op het gebied van cosmetische dermatologie, waar zowel de dermatoloog als huidtherapeut een belangrijke rol in speelt. Een nauwe samenwerking tussen beiden is daarbij essentieel. Door deze intensieve samenwerking tussen de huidtherapeut (specialist op het gebied van huidverzorging) en de dermatoloog (medisch specialist van de huid) wordt de kwaliteit van zorg voor uw huid optimaal bereikt.

Indien u bij de huidtherapeut onder behandeling bent en er twijfel bestaat over de aard van een huidafwijking, kan de dermatoloog gemakkelijk even meekijken en indien nodig een consult bij worden gepland. De dermatoloog kan vaak meteen zijn oordeel en advies geven. Soms is het ook gewenst om de huidafwijking door de dermatoloog te laten behandelen/verwijderen, waarbij altijd het meest optimale cosmetisch resultaat als uitgangspunt dient. Een voorbeeld hiervan is het verwijderen van een moedervlek. Omgekeerd kan ook de huidtherapeut aanvullende huidbehandelingen verrichten naast de medische behandeling die door de dermatoloog wordt gegeven, zoals bijvoorbeeld bij acne of overbeharing.

De samenwerking tussen de dermatoloog en de huidtherapeut zorgt ervoor dat u al uw zorg omtrent uw huid in de vertrouwde omgeving van de Roosevelt kliniek kunt krijgen.

De huidtherapeut van de Roosevelt Kliniek

Onze huidtherapeut heeft de 4-jarige HBO opleiding huidtherapie afgerond. Zij is aangesloten bij het Kwaliteitsregister Paramedici en lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Regelmatig volgt onze huidtherapeut cursussen, bijscholingen en gaat ze naar congressen om zo veel mogelijk op de hoogte te zijn en te blijven van de nieuwe ontwikkelingen in huidtherapie vakgebied. Lees meer over de huidtherapeut hier.

Kunnen behandelingen vergoed worden?

Een aantal huidtherapeutische behandelingen kunnen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De vergoeding hiervoor verschilt per verzekering. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar om te kijken hoe groot uw vergoeding is. Vaak wordt er door de zorgverzekeraar wel om een verwijsbrief gevraagd.
Acne (littekens) therapie in het gelaat
Camouflage therapie in het gelaat

Voor welke behandelingen en huidproblemen kan ik terecht?

Bij de huidtherapie in de Roosevelt kliniek kunt u, zowel in Leiden als Delft,  terecht voor verschillende huidtherapeutische behandelingen.

 

Korte wachttijden
Locatie in Leiden en Delft
Huidtherapie in dermatologische praktijk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.