SOA

Je kan een soa oplopen door onveilig seksueel contact via de penis, vagina, mond en anus. Soms heb je een soa, maar nauwelijks of geen klachten. Vooral vrouwen merken vaak niet dat ze een soa hebben. Als er klachten zijn gaat het meestal om afscheiding, branderig gevoel, pijn of zweertjes, wratjes en blaasjes.

Klik hier voor het maken van een afspraak

Als je onveilig hebt gevreeën en je kunt een soa hebben opgelopen, blijf daar dan niet mee rondlopen. Soa kunnen nare gevolgen hebben, zoals onvruchtbaarheid. Ook ben je besmettelijk voor anderen, als je een soa-infectie hebt. Na onveilig contact moet je minimaal één week wachten met een soa-test. Heb je klachten, test je dan meteen of ga direct naar een arts. Een hiv-test is pas drie maanden nadat je onveilig hebt gevreeën zinvol.

SOAcare

De specialisten van de Roosevelt kliniek zijn nauw betrokken bij de oprichting van SOAcare. SOAcare is een initiatief van de specialisten van de Roosevelt kliniek en het iso-gecertificeerde laboratorium NMDL.
SOAcare levert zelfafnametesten aan vrouwen en mannen die de behoefte hebben zich thuis, in alle privacy, te testen op de mogelijke aanwezigheid van Chlamydia en Gonorroe. De thuisafnametest is kwalitatief hoogwaardig en betrouwbaar (zelfde test als op de soa-poli van de GGD of bij de huisarts), te verkrijgen via een goed geautomatiseerd en toegankelijk systeem met respect voor alle privacy eisen. De communicatie met het medisch team van SOAcare is zowel telefonisch als via een beveiligde persoonlijke internetpagina mogelijk, waarbij u snel een antwoord op uw vraag krijgt.

Bij een positieve uitslag moet je behandeld worden. Dit kan via de huisarts met de uitdraai van SOAcare. Echter, kunt of wilt u niet langs uw huisarts, dan kunt u ook anoniem terecht bij de Roosevelt kliniek. Deze kosten worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Tarieven kunt u terugvinden op de volgende pagina.

 

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.