Coagulatie

Coagulatie is een behandelmethode waarbij effectief goedaardige huidoneffenheden en roodheden van de huid verwijderd kunnen worden. Deze behandeling kan ingezet worden bij alle huidtypen, is gemakkelijk te verdragen en resultaat is direct zichtbaar.

 

Klik hier voor het maken van een afspraak
coagulatie huidtherapie roosevelt kliniek

Coagulatie behandeling in de Roosevelt kliniek

Bij de Roosevelt Kliniek kunnen goedaardige huidoneffenheden en roodheden behandeld worden met behulp van coagulatie. Dit kan met behulp van een naaldje met warmte of met behulp van de Zapper. In beide gevallen wordt de huidoneffenheid dicht of weggebrand met behulp van elektrische stroom. Door de warmte worden huidoneffenheden op de huid verschrompeld en vaatjes dichtgebrand.

Wat kan behandeld worden met coagulatie?

De coagulatie techniek kan ingezet worden bij:
Huidoneffenheden:
– Steelwratjes/fibromen
– Dermatosis papilosis nigra
– Ouderdomswratjen/verruca seborrhoica
Roodheden:
– Couperose vaatjes
– Spinnetje/ spidernaevi
– Cherry angiomen
De huidtherapeut van Roosevelt Kliniek kijkt en bespreekt met u wat het beste behandelplan is voor uw huid en behandelindicatie.

Behandelfrequentie

Wanneer het om (een) enkel(e) plek(jes) gaat, zijn 1 a 2 behandelingen voldoende. Wanneer het op grotere gebieden gaat met meerdere/tientallen plekjes dan is het beter het gebied in delen op te splitsen en te verspreiden over meerdere behandelingen. De periode tussen de behandelingen is afhankelijk van het wondgenezingsproces en kan variëren van 2 tot 4 weken.

Wanneer de goedaardige huidoneffenheden en/of roodheden na de behandeling(en) verdwenen zijn. Is het toch mogelijk dat er (nieuwe) plekjes ontstaan. Daarom raden we aan om 1 of 2 keer per jaar daarna terug te komen voor behandeling als onderhoud.

Voor de behandeling:

Het enige waarmee u rekening moet houden voor de behandeling is dat u niet binnen 2 weken voor de behandeling uitgebreid in de zon of onder de zonnebank bent geweest. U dient de huid, ook in de winter, dagelijks met een SPF bescherming te hebben ingesmeerd.

Tijdens de behandeling:

Voordat de behandeling plaats vindt, wordt de huid schoongemaakt met een desinfecterende lotion. Zowel bij huidoneffenheden, als roodheden wordt het plekje aangestipt. U voelt warmte en soms wat prikkende kleine schokjes. Dit klinkt eng en pijnlijk, maar patiënten ervaren de behandeling als te verdragen. Tevens kunt u ook geur van verbrand huid ruiken. Bij huidoneffenheden is direct een korstje te zien. Mocht het nog  licht bloeden wordt een pleistertje opgeplakt. Bij roodheden is een wittige of juist bruinige verkleuring in de huid zichtbaar.Tevens kan de huid in het behandelde gebied rood en licht gezwollen zijn.

Na de behandeling:

Zowel bij huidoneffenheden, als roodheden kan op de huid een korstje ontstaan. Deze valt na verloop van tijd zelf van de huid af. Hierna is er roze huid zichtbaar. Deze huid is kwetsbaar en krijgt met de weken/maanden na de behandeling weer zijn normale (huids)kleur terug. Het is belangrijk dat de huid na de behandeling voor minimaal 2 weken goed wordt beschermd tegen de zon met een SPF 30 of 50. Zonnebank en sauna wordt tot 4 weken na de behandeling afgeraden.

Producten die u thuis kunt gebruiken

La roche posay – Cicaplast Baume (SPF 50); Herstellende balsem met of zonder SPF bescherming. Mag direct na de behandeling aangebracht worden voor een optimaal herstel van de huid.
Tebiskin UV sooth SPF50; Kan voor elk huidtype gebruikt worden als zonnebescherming voor het gelaat. Geeft geen witte waas en trekt gemakkelijk in.

Heeft u interesse of wilt u meer te weten komen?

Dan kunt u een vrijblijvend intakeconsult inplannen met onze huidtherapeut via 088-2351000, info@rooseveltkliniek.nl of neem contact op via het contactformulier.

Tarieven

De tarieven van de verschillende huidtherapeutische behandelingen kunt u hier terugvinden.

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.