Huidveroudering

Onze huid veranderd door de jaren heen van structuur. Invloeden van buitenaf, zoals de zon/ uv-straling, kunnen hier een negatief effect op hebben. Uv-straling kan ervoor zorgen dat er pigmentvlekjes ontstaan, maar de huid kan ook zijn elasticiteit en natuurlijke glans verliezen. Dit resulteert vaak in rimpeltjes, fijne lijntjes en een doffe uitstraling van de huid.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Behandeling mogelijk zonder botox of fillers
Huidtherapeutische behandeling als aanvulling op dermato-cosmetische behandeling
Actieve samenwerking tussen huidtherapeut en dermatoloog

Huidverbeterende behandeling bij Roosevelt Kliniek

 

Behandelmogelijkheden bij huidtherapeut

Chemische peeling

Wanneer men kiest voor een huidverbeterende behandeling met behulp van een peeling wordt er gekozen voor een intensievere peeling of een combinatie peeling. Een chemische peeling is een vloeistof die op de huid wordt aangebracht. Direct en na de behandeling wordt celvernieuwing van de huid gestimuleerd. De huid is rood, soms met een wittige waas. Enkele dagen na de peeling kan de huid wat droog aanvoelen en strakker gaan staan. Hierna ontstaat er schilvering van de huid. Na 1 tot 1,5 week is de huid volledig afgeschilverd en is er een mooie, roze en gezonde huid zichtbaar. Voor een optimaal resultaat worden minimaal 4 peeling behandelingen aanbevolen. Lees meer over chemische peelings hier.

Micro needling met Dermapen4

Een micro needling behandeling is ook een mogelijkheid voor huidverbetering. Met behulp van de Dermapen4 worden miniscule gaatjes gemaakt in de huid. Op deze manier wordt de huid getriggerd om op een natuurlijke manier te herstellen. Tevens wordt een tussenvloeistof aangebracht. Deze kan diep in de huid komen waardoor de collageen en elastine aanmaak wordt versneld.  Na de behandeling is de huid roze/rood van kleur. Dit neemt met de uren na de behandeling af. Tot 3 dagen na de behandeling kan de huid roder zijn dan normaal. Na enkele dagen kan de huid ook wat gaan schilveren. Na het schilferen hersteld, verfraaid en vernieuwd de huid zich. Daardoor voelt de huid strakker, gladder en steviger aan. Net als bij andere huidverbeterende behandelingen geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Voor een optimaal resultaat worden minimaal 3 microneedling behandelingen aanbevolen. Lees meer over Micro needling met Dermapen4 hier.

Behandelmogelijkheden bij dermatoloog

Fractionele CO2 lasertherapie

De dermatoloog kan de huid behandelen door middel van fractionele CO2 laserbehandeling in combinatie met bipolaire radiofrequentie. Deze laser verdampt door middel van warmte de huid en maakt daarbij kleine kanaaltjes in de huid. In de lederhuid wordt daardoor de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid steviger, verdwijnen rimpels en poriën en wordt een egalere teint bereikt. Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van een verdovende crème, waardoor de behandeling nagenoeg pijnloos is. Naderhand is de huid rood en zijn er kleine korstjes zichtbaar op de huid. De roodheid trekt weg met de dagen en de korstjes vallen er met 1 tot 2 weken af. Daarna is een nieuwe, rozige en egale huid zichtbaar. Lees meer over fractionale CO2 lasertherapie hier.

Injectables

Bij de dermatoloog kunt u terecht voor filler en botox injecties. Tijdens een filler behandeling wordt hyaluronzuur onder de huid ingebracht. Hyaluronzuur zit van nature in de huid en heeft de eigenschap om water te binden. Door de vocht bindende werking wordt het volume in de huid hersteld. Bij botox injecties wordt botuline toxine type A ingespoten. Dit is een natuurlijk voorkomend eiwit en het blokkeert de zenuwaansturing van de spieren. Hierdoor zal de spier zich ontspannen, neemt de spanning op de bovenliggende huid af en zullen de rimpels in de huid verzachten. Lees meer over Botox en Fillers hier.

Heeft u interesse of wilt u meer te weten komen?

Dan kunt u een vrijblijvend intakeconsult inplannen met onze huidtherapeut via 088-2351000, info@rooseveltkliniek.nl of neem contact op via het contactformulier.

Tarieven

De tarieven van de verschillende huidtherapeutische behandelingen kunt u hier terugvinden. De tarieven van de verschillende dermatologische behandelingen kun u hier terugvinden.

Behandeling mogelijk zonder botox of fillers
Huidtherapeutische behandeling als aanvulling op dermato-cosmetische behandeling
Actieve samenwerking tussen huidtherapeut en dermatoloog

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.