Roodheden

Roodheden kunnen in vele vormen op de huid voorkomen. Denk aan couperose vaatjes, spider naevus (spinnekopje) en cherry angiomen. Allen goedaardige huidaandoeningen. Met sommige plekjes kan je geboren worden, andere plekjes kunnen op latere leeftijd door bijv. trauma, huidveroudering, hormomen en zon ontstaan. Vaak speelt een erfelijke aanleg ook een rol bij het ontstaan van de plekjes.

 

Klik hier voor het maken van een afspraak
spider naevus
Snelle effectieve behandeling
Indien nodig advies van dermatoloog voor uitgebreide therapie
Actieve samenwerking tussen huidtherapeut en dermatoloog

Roodheden

Wat zijn roodheden nou precies?

Couperose

Couperose zijn oppervlakkige vaatjes in de huid die verwijd zijn. Deze vaatjes komen met name voor in het gelaat. Ze kunnen rood en blauwig van kleur zijn. De roodheid is wegdrukbaar, maar na enkele tellen komt de roodheid weer terug.

Spider naevus/ spinnekopje

Een spider naevus is een plaatselijke verwijding van een klein bloedvaatje in de huid Bestaande uit een centraal punt met diverse vaatjes uitwaaieren naar de zijkanten. Als een spinnetje met pootjes.

Cherry angiomen

Zien er op de huid uit als rode verheven bloedblaartjes. Ze ontstaan door lokaal een toename van kleien sterk verwijde bloedvaatjes in de huid. Deze plekjes kunnen vanaf jongs af aan aanwezig zijn en met de leeftijd in aantallen toenemen.

Behandeling van roodheden in de Roosevelt Kliniek

Het behandelen van roodheden kan op verschillende manieren aangepakt worden.

Bij een eerste intakeconsult zal de huidtherapeut een behandelplan opstellen. Hierbij wordt gekeken naar uw situatie en wat voor u de juiste volgorde is qua behandeling voor het beste resultaat. Tevens wordt gekeken naar uw huidverzorgingsroutine. Aan de hand daarvan worden thuisverzorgingsproducten geadviseerd om de roodheden al voor een deel rustiger te maken.

Coagulatie

Met coagulatie worden één voor één de vaatjes aangestipt met een naaldje met warmte. Na de behandeling is de huid rood van de warmte, maar de vaatjes zijn direct minder zichtbaar. Naar verloop van tijd kan het vaatje donkerder opkleuren en de huid licht ruwig aanvoelen. Dit trekt met 1 tot 2 weken weg. Daarna zijn veel vaatjes meteen verdwenen. Sommige vaatjes kunnen iets hardnekkiger zijn en hebben een extra behandeling nodig. Meer informatie over de behandeling vindt u hier.

V-beam vaatlaser

Met de V-beam laser (595nm) kunnen doelgericht diverse roodheden in de huid worden behandeld. Met behulp van een lichtflits wordt het vaatje in de huid verwarmt waarna het lichaam dit gaat opruimen en zo de roodheid minder zichtbaar wordt.

Wat kunt u zelf doen?

Vermijd producten met parfum, alcohol of andere irriterende stoffen die de huid. Deze producten doen vaak meer kwaad dan goed voor de huid.

Gebruik de juiste huidverzorging voor uw (vaak gevoelige) huid. Bijvoorbeeld van Tebiskin de Sooth lijn, met kalmerende en huidbarrière herstellende ingrediënten. De huidtherapeut kan u helpen een goed behandelplan op te stellen voor thuis.

Voorkom triggers door de zon met behulp van een goede zonnebrandverzorging. Bijvoorbeeld de Tebiskin UV-Sooth SPF 50 of de Brush on Block SPF 30.

Heeft u interesse of wilt u meer te weten komen?

Dan kunt u een vrijblijvend intakeconsult inplannen met onze huidtherapeut via 088-2351000, info@rooseveltkliniek.nl of neem contact op via het contactformulier.

Tarieven

De tarieven van de verschillende huidtherapeutische behandelingen kunt u hier terugvinden.

Snelle effectieve behandeling
Indien nodig advies van dermatoloog voor uitgebreide therapie
Actieve samenwerking tussen huidtherapeut en dermatoloog

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.