Cryotherapie

Cryotherapie is een behandelmethode waarbij effectief goedaardige huidoneffenheden van de huid verwijderd kunnen worden. Deze behandeling kan ingezet worden bij bijna alle huidtypen, is gemakkelijk te verdragen en resultaat is direct zichtbaar.

Klik hier voor het maken van een afspraak
cryotherapie

Cryotherapie behandeling in de Roosevelt kliniek

Bij de Roosevelt Kliniek kunnen goedaardige huidoneffenheden behandeld worden met behulp van cryotherapie. Dit gebeurt met behulp van een stikstofspray. Hiermee kunnen huidoneffenheden op en in de huid behandeld worden. Er ontstaat een blaar en daarna een korstje, waarna de huid normaal geneest.

Wat kan behandeld worden met cryotherapie?

Cryotherapie kan ingezet worden bij:
Huidoneffenheden:
– Ouderdomswratjen/verruca seborrhoica
– Zonnevlekken/ lentigo solaris

De huidtherapeut van Roosevelt Kliniek kijkt en bespreekt met u wat het beste behandelplan is voor uw huid en behandelindicatie.

Behandelfrequentie

Wanneer het om (een) enkel(e) plek(jes) gaat, zijn 1 a 2 behandelingen voldoende. Wanneer het op grotere gebieden gaat met meerdere/tientallen plekjes dan is het beter het gebied in delen op te splitsen en te verspreiden over meerdere behandelingen. De periode tussen de behandelingen is afhankelijk van het wondgenezingsproces en kan variëren van 2 tot 4 weken.

Wanneer de goedaardige huidoneffenheden na de behandeling(en) verdwenen zijn. Is het toch mogelijk dat er weer (nieuwe) plekjes ontstaan. Daarom raden we aan om 1 of 2 keer per jaar daarna terug te komen voor behandeling als onderhoud.

Voor de behandeling:

Het enige waarmee u rekening moet houden voor de behandeling is dat u niet binnen 2 weken voor de behandeling uitgebreid in de zon of onder de zonnebank bent geweest. U dient de huid, ook in de winter, dagelijks met een SPF bescherming te hebben ingesmeerd.

Tijdens de behandeling:

Voordat de behandeling plaats vindt, wordt de huid schoongemaakt met een desinfecterende lotion. De huidoneffenheden worden één voor één met de koude stikstofspray behandeld. Dit voelt koud en een beetje prikkend aan. Dit gevoel is door patiënten goed te verdragen tijdens de behandeling. Nadat de plekjes behandeld zijn is er roodheid en zwelling zichtbaar. De huid kan wat branderig/ warm aanvoelen. Dit trekt met de uren na de behandeling weg.

Na de behandeling:

Na de behandeling zakt de welling weg met de dagen. Er ontstaat een korstje op de huid. Het is belangrijk om deze zo lang mogelijk te laten zitten voor een optimaal wondherstel. Het korstje valt er na 1 tot 2 weken van de huid af. Hierna is er roze huid zichtbaar. Deze huid is kwetsbaar en krijgt met de weken/maanden na de behandeling weer zijn normale (huids)kleur terug. Het is belangrijk dat de huid na de behandeling voor minimaal 2 weken goed wordt beschermd tegen de zon met een SPF 30 of 50. Zonnebank en sauna wordt tot 4 weken na de behandeling afgeraden.

Producten die u thuis kunt gebruiken

La roche posay – Cicaplast Baume (SPF 50); Herstellende balsem met of zonder SPF bescherming. Mag direct na de behandeling aangebracht worden voor een optimaal herstel van de huid.
Tebiskin UV sooth SPF50; Kan voor elk huidtype gebruikt worden als zonnebescherming voor het gelaat. Geeft geen witte waas en trekt gemakkelijk in.

Heeft u interesse of wilt u meer te weten komen?

Dan kunt u een vrijblijvend intakeconsult inplannen met onze huidtherapeut via 088-2351000, info@rooseveltkliniek.nl of neem contact op via het contactformulier.

Tarieven

De tarieven van de verschillende huidtherapeutische behandelingen kunt u hier terugvinden.

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.