Behandeling bultjes penis

Pearly penile papules (PPP) zijn een cosmetisch storende maar ongevaarlijke aandoening aan de rand van de penis. Men stoort zich hier over het algemeen aan en ziet deze bultjes graag verwijderd worden. Dit kan door middel van een laser- of coagulatiebehandeling. Met de dermatoloog kunt u bespreken welke behandeling het meest geschikt voor u is.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Behandeling bultjes penis
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Bultjes penis

PPP bevinden zich op de rand van de eikel. Veel mannen verwarren PPP met genitale wratten, PPP zijn echter onschuldig en niet besmettelijk. Toch willen veel mannen er graag vanaf. Gelukkig is er een makkelijke behandeling bultjes penis. De dermatoloog kan snel vaststellen of u er sprake is van PPP. Hij zal u vervolgens vertellen wat de meest geschikte manier is voor u om er iets aan te doen. Dit zal echter niet worden vergoedt aangezien het gaat om een cosmetische ingreep.

Behandeling bultjes penis

Veel mannen vragen zich af of er een behandeling is voor hun PPP. Er bestaan twee manieren voor behandeling bultjes penis, beiden zijn betrekkelijk simpel. De eerste manier is elektrocoagulatie, hierbij wordt gebruik gemaakt van kleine elektrische schokjes. De huid wordt uiteraard eerst verdoofd met een paar prikjes, alleen de eerste is te voelen. Als de verdoving is ingewerkt kan er begonnen worden met de behandeling, die zal ongeveer twintig minuten duren. Binnen twee weken is de huid volledig genezen.
De tweede manier om PPP te verwijderen is een laserbehandeling. Een half uur voor aanvang van de ingreep wordt de huid ingesmeerd met een pijnverdovende crème. Het voordeel van deze manier van verwijderen is dus dat er geen prikjes nodig zijn. Als de verdoving eenmaal is ingewerkt kan de ingreep beginnen. De pearly penile papules worden behandeld met een ablatieve CO2 laserstraal. De laserbehandeling zelf duurt ongeveer twintig minuten. Alhoewel de behandelingen dus verschillen hebben ze hetzelfde resultaat, de definitieve verwijdering van pearly penile papules.
Meer informatie vindt u op de site

Waar vindt PPP behandeling plaats?

De coagulatiebehandeling is beschikbaar bij beide locaties van de Roosevelt kliniek, in Leiden en Delft. De laserbehandeling kan echter alleen in Leiden omdat hier het laserapparaat is gevestigd. Met eventuele verdere vragen bent u altijd welkom bij de dermatologen van de Roosevelt kliniek.

Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen PPP. Klik hier.

Actuele prijzen van de behandelingen vindt u in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.