Behandeling Pearly Penile Papules

Pearly penile papules (PPP) zijn kleine bultjes op de rand van de eikel die cosmetisch erg storend kunnen zijn. Gelukkig zijn ze onschuldig en kunnen ze gemakkelijk worden behandeld door de dermatoloog door middel van laser of electrocoagulatie.

Klik hier voor het maken van een afspraak
behandeling pearly penile papules

Pearly penile papules

Pearly penile papules (PPP)zijn kleine bultjes op de penis die cosmetisch storend zijn. De pearly penile papules zijn geen echte ziekte maar mannen willen ze graag verwijderd zien. Redenen om de pearly penile papules te behandelen kunnen schaamte danwel moeite met het reinigen (ophoping smegma) van de penis zijn. Ook kunnen willen mensen ze kwijt omdat ze de pearly penile papules op genitale wratten vinden lijken. Behandeling pearly penile papules wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed, omdat zij dit niet zien als een ziekte zijn of vervelende kwaal, maar als puur cosmetisch.

Behandeling pearly penile papules

Er zijn twee manieren om PPP goed te behandelen. Bij de eerste manier verbrandt de dermatoloog de pearly penile papules met kleine stroompjes (electrocoagulatie). Voor deze behandeling is het wel noodzakelijk dat u verdoving krijgt door middel van prikjes in de penis. De eerste prik is meestal even gevoelig of pijnlijk. Daarna voelt u niks meer en zal de behandeling pearly penile papules ongeveer 10-15 minuten in beslag nemen. Binnen 1-2 weken zal de huid compleet genezen zijn. De tweede behandeling is op basis van ablatieve CO2 laser. Voordeel van deze behandeling is dat de huid met een lokale verdovingscrème kan worden verdoofd (30-60 minuten voor behandeling aanbrengen) en er dus geen injecties nodig zijn. Nadeel is dat deze behandeling duurder is. Voor het eindresultaat maakt het geen verschil. Deze behandeling duurt ongeveer 15-20 minuten.

Locatie behandeling pearly penile papules

Behandeling van pearly penile papules kan binnen de Roosevelt Kliniek op twee verschillende locaties plaatsvinden, namelijk in Delft en Leiden. Gaat uw voorkeur echter uit naar behandeling met de CO2 laser dan kan deze behandeling alleen in Leiden plaatsvinden. De dermatologen van de Roosevelt kliniek zijn uiterst bekwaam en ervaren in de behandeling van pearly penile papules.

Een overzicht van de tarieven voor behandeling PPP vindt u in onze prijslijst. (zie prijslijst)

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.