Behandeling PPP

Een veel voorkomend probleem bij mannen zijn PPP, ofwel pearly penile papules. Hoewel de bultjes als cosmetisch storend kunnen worden ervaren, worden PPP ook vaak onterecht aangezien voor genitale wratten. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen door de dermatoloog beschikbaar.

Klik hier voor het maken van een afspraak
behandeling PPP

PPP

PPP zijn cosmetisch storende bultjes op de penis die verder ongevaarlijk zijn. Wel willen veel mannen ervoor behandeling ondergaan omdat er vuil (smegma) achter de PPP blijft hangen. Ook kunnen mannen een behandeling PPP willen omdat ze worden verward met genitale wratten. Mede daardoor kunnen de PPP voor schaamte en onzekerheid zorgen. Toch zijn zorgverzekeraars van mening dat PPP geen ziekte is en behandeling niet noodzakelijk is. Dit maakt dat behandeling PPP onder de onverzekerde zorg wordt gerekend. Het is belangrijk om de PPP door een dermatoloog te laten beoordelen. Deze kan namelijk andere huidziekten uitsluiten en u helpen beslissen welke behandeling u het beste kunt nemen.

PPP behandeling

PPP kan op 2 manieren uiterst effectief worden behandeld. De eerste behandelmethode is op basis van een CO2 laser waarbij de PPP worden verdampt. Voordeel van deze techniek is dat verdoving alleen met een crème hoeft te gebeuren. Deze moet 30-60 minuten van te voren worden opgebracht. Nadeel van deze techniek is dat het iets duurder is dan de tweede behandeling. De tweede methode betreft verbranding met electrocoagulatie. Hiervoor is het noodzakelijk dat er enkele lokale verdovingsprikjes in de penis worden gezet. Deze kunnen gevoelig zijn. De behandeling daarna zal spoedig verlopen. Beide behandelingen duren in totaal ongeveer 15-20 minuten. Na de behandeling (zowel electrocoagulatie als laser) zal er een verzachtende crème op de penis worden aangebracht. De dermatologen van de Roosevelt Kliniek zijn uiterst ervaren in beide behandelingen.

Behandeling PPP in Zuid Holland

De Roosevelt Kliniek heeft twee behandellocaties, namelijk Delft en Leiden. Omdat de CO2 laser alleen in Leiden beschikbaar is kan behandeling met de CO2 laser alleen daar plaatsvinden. De behandeling met electrocoagulatie kan plaatsvinden in zowel Leiden als Delft. De dermatologen van de Roosevelt kliniek helpen u graag met het maken van uw keuze en het beoordelen van uw huidafwijkingen.

Een overzicht van de tarieven voor behandeling PPP vindt u in onze prijslijst. (zie prijslijst)

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.