Behandeling voor hyperhidrosis

Hyperhidrosis betekent overmatig zweten. Wanneer de hyperhidrosis alleen onder de oksel is gelokaliseerd wordt het hyperhidrosis axillaris genoemd. Behandeling van is erg goed mogelijk. Vaak wordt er in samenspraak met uw behandelend dermatoloog besloten welke behandeling het beste bij u past. De dermatologen van de Roosevelt kliniek zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van de meest gangbare behandelingen waaronder de miraDry en botox injecties.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Behandeling voor hyperhidrosis
Ervaren medisch specialisten
Uitstekende service en kwaliteit
ZKN keurmerk

Hoe ontstaat hyperhidrosis?

Hyperhidrosis is eigenlijk eerder een vervelende variant van een normaal proces, namelijk zweten. Een klein deel van de bevolking zweet te veel. Wanneer dit overmatige zweten over het gehele lichaam plaatsvind (gegeneraliseerde hyperhidrosis) is het van belang om te kijken of er een onderliggende oorzaak voor het overmatige zweten aan te wijzen is. Hyperhidrosis axillaris heeft vaak geen aanwijsbare oorzaak, wel hebben vaak meerdere familieleden deze klacht. De oorzaak is waarschijnlijk over stimulatie van de zweetklier danwel overgevoeligheid voor stimulatie van de zweetklier. Behandeling voor hyperhidrosis is vaak erg wenselijk.
Maak op korte termijn een afspraak met een van onze medisch specialisten. Klik hier.

Is er een behandeling voor hyperhidrosis?

Afhankelijk van het type hyperhidrosis kan er een behandeling op maat worden gegeven. Bij gegeneraliseerde hyperhidrosis is het eerst belangrijk om een onderliggende oorzaak uit te sluiten en kan er daarna voor medicatie worden gekozen. Bij behandeling voor hyperhidrosis axillaris zijn er de mogelijkheden aluminiumhydroxychloride lotion, iontoforese, botox of de miraDry. De meeste patiënten kiezen voor behandeling met Botox (tijdelijk effect) danwel behandeling met de miraDry (langdurig effect).

Wordt hyperhidrosis behandeling vergoed

In principe wordt het consult aan de medisch specialist vergoed door uw zorgverzekeraar. Denk hierbij wel aan het feit dat iedereen een eigen risico heeft. Wanneer de hyperhidrosis een onderliggende oorzaak heeft en de behandeling voor hyperhidrosis uit medicatie bestaat wordt dit vergoed. Behnadeling met de miraDry of botox voor hyperhidrosis axillaris wordt niet vergoed. De dermatologen van de Roosevelt kliniek voeren zowel de behandelingen met Botox als met de miraDry uit.
Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialisten
Uitstekende service en kwaliteit
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.