Behandeling voor zweetoksels

Zweetoksels, ofwel hyperhidrosis axillaris, is een erg vervelende aandoening die de kwaliteit van leven ernstig beïnvloed. De behandeling van zweetoksels vind meestal plaats bij de dermatoloog, de medisch specialist op het gebied van de huid. Deze behandeling van zweetoksels is maatwerk, of dit nu behandeling met botuline toxine (Botox) betreft of met de miraDry. De dermatologen van de Roosevelt kliniek zijn gespecialiseerd in de behandeling van zweetoksels.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Behandeling voor zweetoksels
Ervaren medisch specialist
Uitstekende service en kwaliteit
ZKN keurmerk

Wanneer spreekt men van zweetoksels

De medische benaming voor zweetoksels is hyperhidrosis axillaris. Hyperhidrosis axillaris kan heel erg storend zijn, echter verschilt het van persoon tot persoon hoeveel klachten men ervan heeft. Men spreekt van hyperhidrosis axillaris wanneer iemand in rust meer vocht dan normaal verliest en deze persoon er ook klachten van ondervindt. Deze klachten kunnen bestaan uit functionele klachten (natte shirts), maar ook psychologische klachten (sociale angst). Behandeling voor zweetoksels is daarom vaak wenselijk.
Maak op korte termijn een afspraak met een van onze medisch specialisten. Klik hier.

Hoe kunnen zweetoksels behandeld worden?

Zweetoksels kunnen het beste door een dermatoloog behandeld worden. Deze oordeelt eerst of er aanwijzingen zijn voor een onderliggende ziekte. Wanneer dit niet het geval is zal de dermatoloog alle behandelingen van zweetoksels met u doornemen. De twee meest effectieve en patiëntvriendelijke behandelingen zijn botuline toxine (Botox) injecties of behandeling met de miraDry. Behandeling voor zweetoksels met Botox injecties is erg effectief maar werkt tijdelijk (3-6 maanden), terwijl behandeling met de miraDry permanent is. Echter neemt het zweten bij de miraDry erg af, maar is men vaak niet helemaal droog.

Wordt behandeling voor zweetoksels vergoed?

Over het algemeen worden behandelingen van zweetoksels niet meer vergoed door de zorgverzekering. Wel wordt bij het gebruik van Botox injecties het intake consult vergoed mits u een verwijzing van de huisarts heeft. De Roosevelt kliniek is een expertise kliniek op het gebied van hyperhidrosis axillaris.
Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialist
Uitstekende service en kwaliteit
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.