Behandeling zweetoksels Leiden Delft Den Haag

Zweetoksels zijn een veel voorkomend maar erg storend probleem. Zweetoksels kunnen erg hinderlijk zijn in het dagelijkse leven en zelfs tot onzekerheid en psychische klachten leiden. Er zijn een aantal effectieve behandelingen om van zweetoksels af te komen. De dermatoloog van de Roosevelt kliniek is gespecialiseerd in de behandeling van zweetoksels.

Klik hier voor het maken van een afspraak
behandeling zweetoksels Leiden Delft Den Haag

Overmatige zweetoksels

Ieder mens zweet en lang niet iedereen met af en toe zweetoksels heeft ook daadwerkelijk last van overmatig zweten. Overmatig zweten wordt hyperhidrosis genoemd en wanneer dit overmatig zweten alleen onder de oksels plaatsvindt is de medische benaming hyperhidrosis axillaris. Men heeft twee soorten zweetklieren. De eccriene zweetklieren en de apocriene zweetklieren. De eccriene zweetklieren zitten overal op het lichaam, met name ook aan de handen en de voeten. De apocriene zweetklieren zitten met name in de oksels en de liezen. De functie van eccriene zweetklieren is het reguleren van de warmte-afgifte van het lichaam terwijl de apocriene zweetklieren daarnaast ook bepaalde geurstoffen uitscheiden. Bij overmatige zweetoksels krijgen de zweetklieren in de oksel een te veel aan prikkels vanuit de zenuwbaan. De dermatoloog kan u meer uitleg geven over de functie van zweten, overmatig zweten en behandeling zweetoksels Leiden Delft Den Haag.

Erg storend

Zweetoksels kunnen erg storend zijn in het dagelijkse leven. Daarnaast kan het ook zorgen voor psychische klachten. De dermatoloog zal hierover met u in gesprek gaan wat het voor invloed heeft op uw kwaliteit van leven. De dermatoloog is gelukkig de expert in de behandeling en zal dan ook samen met u bekijken wat voor u de meest geschikte behandeling is. De meest effectieve behandelingen zijn met Botox (tijdelijk werkzaam) of met de miraDry (permanent).

Behandeling zweetoksels Leiden Delft Den Haag

Er zijn meerdere behandelopties mogelijk. De best werkzame- en meest gebruikte behandelingen van zweetoksels worden helaas niet vergoed. Dit betreft behandeling met botuline toxine (Botox) wat tijdelijk een zeer goed effect geeft. Echter zal de Botox na een periode van 4-6 maanden uitwerken en de overmatige zweetoksels terugkomen. De miraDry is een definitieve oplossing voor zweetoksels. Het grootste gedeelte van de personen is tevreden na 1 miraDry behandeling. Echter sommige personen ondergaan een tweede miraDry behandeling voordat het gewenste resultaat is bereikt. In de Roosevelt kliniek werken dermatologen met zeer veel ervaring op het gebied van behandeling zweetoksels en publiceren hier ook over. De Roosevelt kliniek kan dan ook terecht een “expert clinic” op het gebied van behandeling zweetoksels Leiden Delft Den Haag Monster worden genoemd.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.(zie prijslijst)

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.