Behandeling Zweetoksels

Zweetoksels zijn heel erg hinderlijk, maar gelukkig goed te behandelen. Je kunt kiezen voor een goede tijdelijke oplossing met botox injectie. Of kies voor een blijvende oplossing, behandeling met de miraDry.

Klik hier voor het maken van een afspraak
behandeling zweetoksels

Zweetoksels

Niks is zo hinderlijk als die natte plekken onder je oksels. Veel mensen hebben er last van, de een meer dan de ander. Maar wat als alle gangbare lokale middelen, zoals anti-transpirant niet werken? Zweetoksels kunnen leiden tot schaamte en beperkingen in de sociale omgang. Als je je steeds op het werk of prive druk moet maken om die natte plekken in je kleding, is dat heel erg hinderlijk en vervelend. Gelukkig is er behandeling zweetoksels.

Tijdelijke of permanente behandeling zweetoksels?

Zweetoksels kunnen op verschillende manieren worden behandeld. Eerst worden vaak locale middelen gebruikt met aluminiumchloride erin. Voor echte zweetoksels is dit echter niet geschikt. Een behandeling die bij sommigen wel werkt en ook geschikt is voor als je overmatig zweet op handen en/of voeten, is iontoforese. Hierbij wordt door middel van een zwak stroompje de zweetkliertjes uitgeschakeld. De beste resultaten worden echter geboekt met botox injecties of de miraDry behandeling.

Botox injecties

Botox staat voor botuline toxine, dit is een eiwit die voorkomt dat er zweet wordt uitgescheiden. De injecties worden gezet op het niveau van de overgang van de huid naar het vetweefsel. Er kunnen kleine bultjes zichtbaar worden. Na 2 tot 4 dagen is het effect merkbaar en dit is na 2 weken optimaal. Het effect is tijdelijk voor 3-6 maanden. Daarna kan de behandeling herhaald worden. Behandeling met botox injecties is een uitermate effectieve behandeling, het nadeel is dus dat het maar enkele maanden werkt.

MiraDry behandeling

Behandeling zweetoksels met de miraDry is een blijvende oplossing. Er wordt gebruik gemaakt van microgolven. Deze verhitten de zweetkliertjes dusdanig dat ze kapot gaan. Zweetkliertjes die kapot zijn, worden niet meer opnieuw aangemaakt. U kunt op de site meer achtergrond informatie vinden over de miraDry behandeling. De Roosevelt kliniek is als een van de eerste centra begonnen met deze techniek en heeft veel ervaring opgebouwd.

Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen zweetoksels. Klik hier.

Actuele prijzen van de botox en miraDry behandeling vindt u in de prijslijst. (zie prijslijst)

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.