Botox Alphen aan de Rijn

Dynamisch ‘’bewegende’’ rimpels kunnen effectief worden behandeld met botox. Botox wordt met name gebruikt tegen fronsrimpels, rimpels in het voorhoofd en kraaienpootjes.

Klik hier voor het maken van een afspraak
botox Alphen aan de Rijn
Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
Expertise en kwaliteit

Botox Alphen aan de Rijn

Wanneer u behandeld zou willen worden met botox en in de regio van Alphen aan de Rijn woont, helpen we u graag in de Roosevelt Kliniek. Voor botox Alphen aan de Rijn kunt u worden behandeld op de locatie in Leiden of Delft. Een dermatoloog voert de behandeling met botox in de Roosevelt kliniek uit. Een dermatoloog is medisch specialist van de huid, en is opgeleid voor het uitvoeren van huidverbeterende behandelingen, zo ook met botox.

Wat is botox?

De volledige naam van botox is botuline toxine. Dat is een eiwit dat ervoor zorgt dat de spieren zich ontspannen in het gebied waar de botox is ingespoten. Er zijn verschillende merken van botuline toxine op de markt, maar over het algemeen worden alle varianten botox genoemd in de volksmond. De ontspannen spieren zitten vast aan de huid, die zich daardoor ook zal ontspannen. Rimpels die veroorzaakt worden door spieraanspanning zullen vervolgens verzachten of verdwijnen met botox Alphen aan de Rijn. Rimpels die ook in rust zichtbaar zijn zullen niet worden verholpen met botox. Zulke rimpels kunnen wel met andere behandelingen, bijvoorbeeld fillers, worden behandeld.

Indicaties voor botox Alphen aan de Rijn

Botox wordt vooral gebruikt tegen kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels en fronsrimpels. Voor dynamische rimpels is een botox behandeling effectief. Dynamische rimpels, ook wel ‘’bewegende’’ rimpels, zijn rimpels die ontstaan bij spieraanspanning. Bewegende rimpels ontstaan ook wel rond de mond of kauwspier. Botox Alphen aan de Rijn kan ook worden toegepast als preventief middel, om het ontstaan van bewegende rimpels te voorkomen. Verder kan een behandeling met botox een ontspannen gevoel bewerkstelligen, of helpen tegen overmatig zweten.

Botox Alphen aan de Rijn behandeling

De dermatoloog zal u voor de behandeling bevragen over uw gezondheid, zoals over allergieën of medicijngebruik. Het is niet mogelijk met botox te worden behandeld wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft. Bij een neuromusculaire aandoening of ontsteking in de te behandelen huid, is het ook niet mogelijk een botox behandeling uit te voeren.
Het inspuiten van botox gebeurt met kleine injecties en voelt als speldenprikjes. Na de behandeling kunt u gelijk weer naar huis, maar de huid kan nog een paar uur wat rood, gezwollen en gevoelig zijn. Het komt ook voor dat er een klein blauw plekje ontstaat. Het effect van de behandeling is na drie dagen zichtbaar, en na twee weken optimaal. Na drie tot vijf maanden is het resultaat uitgewerkt en kan de botox behandeling worden herhaald.
U kunt een afspraak maken in de Roosevelt kliniek in Leiden of Delft.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
Expertise en kwaliteit

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.