Botox behandeling Alphen aan de Rijn

Door botox in spieren in te brengen ontspannen de spieren zich en de huid die daar aan vast zit ook. De spanning in de huid neemt af en dynamische rimpels verdwijnen. Botox is een effectief middel tegen onder meer fronsrimpels, kraaienpootjes en andere dynamische rimpels. Een botox behandeling Alphen aan de Rijn wordt uitgevoerd door de dermatoloog.

Klik hier voor het maken van een afspraak
botox behandeling Alphen aan de Rijn
Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

behandelindicaties voor botox behandeling Alphen aan de Rijn

Een behandeling met botox heeft een effect op ‘’bewegende’’ lijnen en rimpels en kan zowel cosmetisch als functioneel zijn. Tegen de meer fijne texturen en lijnen op de huid, die ook in rust zichtbaar zijn, is botox minder effectief.
De fronsrimpels zijn misschien wel de meest voorkomende behandelindicatie. Fronsrimpels verschijnen bij een verhoogde spanning tussen twee spiergroepen die zich bevinden bij en tussen de wenkbrauwen. Door botox in te spuiten ontspannen de spiergroepen zich en de fronsrimpels verdwijnen.
Soms komt het voor dat u de spiergroepen bij uw wenkbrauwen onbewust aanspant, waardoor u vaak te horen krijgt een ‘boze blik’ te hebben. De onbewuste aanspanning zorgt dan voor zowel sociale als fysieke hinder. Een botox behandeling Alphen aan de Rijn kan dan voor een ontspannen gevoel zorgen en de boze blik doen verzachten.
Botox is niet alleen een effectief middel tegen fronsrimpels. Andere bekende behandelindicaties zijn kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels. Ook is botox een effectief middel tegen zweetoksels.
Een botox behandeling is combineerbaar met andere cosmetische huidverbeterende behandelingen als peelings, laser en fillers.

Behandeling

In de Roosevelt kliniek wordt de behandeling uitgevoerd door de medisch specialist op het gebied van de huid. Deze medisch specialist, de dermatoloog, houdt eerst een intakegesprek met u, waarin u uw wensen kunt vertellen en de dermatoloog u zal adviseren over wat wel en niet mogelijk is. Ook kan uw medisch specialist u eerlijk advies verschaffen over eventuele alternatieve behandelingen.
Wanneer de behandeling daadwerkelijk plaatsvindt, worden de plaatsen waar botox ingespoten wordt schoongemaakt en gemarkeerd. Daarna wordt de botox met een fijne naald ingespoten, wat voelt als speldenprikjes en gevoelig kan zijn. Soms ontstaan er blauwe plekjes op de injectieplaatsen. Na zo’n twee dagen is het eerste resultaat van de behandeling zichtbaar en tot 3 tot 6 maanden is er effect te zien. Na ongeveer twee weken is het resultaat op zijn best. Individuele reacties kunnen natuurlijk afwijken. Tijdens het geven van borstvoeding of zwangerschap kan een botox behandeling niet plaatsvinden. Ook is het niet mogelijk een botox behandeling Alphen aan de Rijn te ondergaan wanneer u last heeft van een neurodegeneratieve aandoening (zoals myasthenia gravis) of een huidinfectie heeft in het behandelgebied.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.