Botox behandeling Katwijk

Het inspuiten van botox zorgt ervoor dat de spieren die onder de huid lopen zich ontspannen. Daardoor neemt de spanning van de huid af en rimpels, die gewoonlijk ontstaan bij spieraanspanning, verdwijnen. Het inspuiten van botox wordt gedaan door de dermatoloog.

Klik hier voor het maken van een afspraak
botox behandeling Katwijk
Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Botox: wat is dat precies

Met botox wordt een eiwit bedoeld, dat voluit Botuline Toxine type A heet en afkomstig is van bacteriën. Door botox in de huid te spuiten, wordt in de onderliggende spier de prikkeloverdracht van zenuwen naar die spier geblokkeerd. De spier zal zich vervolgens ontspannen, omdat hij geen prikkels meer ontvangt om zich aan te spannen. De huid boven de spier ontspant dan ook en rimpels verzachten of verdwijnen bij botox behandeling Katwijk.

Indicaties voor behandeling

Botox kan worden gebruikt om zowel een cosmetisch als functioneel effect te realiseren. Botox behandeling Katwijk is effectief bij ‘’bewegende’’ rimpels en lijnen, die ontstaan bij spieraanspanning. Een botox behandeling Katwijk met botox is minder effectief tegen lijnen en rimpels die ook in rust aanwezig zijn.
De meest voorkomende indicatie voor behandeling zijn fronsrimpels, die ontstaan door een verhoogde spanning tussen twee spiergroepen. Die spiergroepen lopen nabij de wenkbrauwen en neuswortel en ontspannen zich door de botoxinjectie. Ook wanneer u vaak te horen krijgt een boze blik te hebben, kan een botox behandeling een positief resultaat bewerkstelligen en de norsheid doen verdwijnen.
Andere frequente indicaties zijn kraaienpootjes en voorhoofdrimpels. Naast cosmetische behandelingen, is het ook mogelijk zweetoksels effectief te behandelen met botox.
Botox is te combineren met andere cosmetische behandelingen, bijvoorbeeld fillers, peelings en laser.

Botox behandeling Katwijk

In de Roosevelt kliniek wordt de botox behandeling gedaan door een dermatoloog, gedurende zijn speciale spreekuren. Er wordt eerst een intake gesprek afgenomen, u kunt daarin uw voorkeuren uitspreken en de dermatoloog overlegt de mogelijkheden met u. Ook kan de dermatoloog u advies geven over eventuele alternatieven.
Bij de behandeling worden de injectieplaatsen gedesinfecteerd en gemarkeerd. Daarna wordt de botox geïnjecteerd. De behandeling kan gevoelig zijn en er kunnen blauwe plekjes ontstaan. Het eerste effect van de botox behandeling Katwijk is na ongeveer 2 dagen zichtbaar en optimaal na 10 tot 14 dagen. Het resultaat na de eerste injectie blijft bij de meesten 3 tot 6 maanden zichtbaar. Wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft, kan de botox behandeling niet worden uitgevoerd. Ook als u een huidinfectie heeft in het behandelgebied of lijdt aan een neurodegeneratieve aandoening kan de botox behandeling niet plaatsvinden.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.