Botox behandeling Leiden

Botox kan voor allerlei cosmetische doeleinden gebruikt worden. Het meest wordt het gebruikt voor behandeling van de fronsrimpels, de kraaienpootjes en voorhoofdrimpels. Ook is botox een effectieve behandeling tegen overmatig zweten.

Klik hier voor het maken van een afspraak
botox behandeling leiden

Wat is botox?

Met botox bedoelen we eigenlijk Botuline Toxine type A. Dit eiwit is afkomstig van bacteriën. Botox blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuw die de spier aanstuurt. Door botox onder de huid te spuiten, wordt de spier die er onder gelegen is niet meer geactiveerd om aan te spannen. Dit zorgt ervoor dat de spier zich ontspant. Ook de bovenliggende huid, die met de spier verbonden is, zal zich ontspannen, waardoor rimpels verdwijnen of minder worden. Botox behandeling Leiden wordt uitgevoerd door de dermatoloog, de medisch specialist van de huid.

Waarvoor is botox geschikt?

Doordat botox effect heeft op de spieren, heeft het een cosmetisch effect op de bewegende rimpels in het gelaat. Ook wel dynamische rimpels genoemd. Dit zijn de rimpels die door aanspanning van spier zichtbaar of erger worden. Botox heeft dus geen effect op rimpels die aanwezig zijn als de spieren en de huid ontspannen zijn. Hiervoor zijn andere behandelingen, zoals fillers nodig.

Ontspannen gevoel

Behandeling van de fronsrimpels is waarschijnlijk de meest bekende indicatie voor botox behandeling Leiden. Spieren ter plaatste van de wenkbrauwen en tussen de wenkbrauwen veroorzaken deze frons. Door botox op deze plaatsten onder de huid te spuiten, worden de frons rimpels aangepakt. Dit heeft een ontspannen effect, ook een boze blik verdwijnt hiermee. De frons wordt vaak ongemerkt aangespannen en dan krijg je vaak ontrecht te horen dat je boos bent en/of boos kijkt (terwijl je dat dus niet bent, maar dan juist wordt….). Na een behandeling voelen sommigen het dan ook echt als een verademing. Een echt ontspannen gevoel.
Ook kraaienpootjes en de dynamische rimpels op het voorhoofd kunnen goed met botox injecties worden behandeld. Voor overmatig zweten is botox behandeling Leiden ook effectief, vooral voor zweetoksels.
Een botox behandeling kan ook gecombineerd worden met andere behandelingen zoals laser, fillers en peelings om de huid te verbeteren.

Botox behandeling Leiden

De botox behandeling Leiden wordt uitgevoerd in de Roosevelt Kliniek door de dermatoloog. Bij het intake gesprek kunt u aangeven wat u wilt en niet wilt. De medisch specialist zal u ook een eerlijk oordeel en advies geven over de verschillende mogelijkheden. De dermatoloog is immers ook de medisch specialist op het gebied van de huid. De behandeling bestaat uit een aantal kleine prikjes. Dit kan soms wat gevoelig zijn. Na 2 dagen bemerkt u meestal dat er een effect optreedt en dit is na ongeveer 2 weken optimaal. De werking houdt bij de meeste mensen tussen de 3 en 6 maanden aan.

Kijk voor actuele prijzen van botox behandelingen in onze prijslijst.

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.