Botox behandeling Noordwijk

Door botox te injecteren in de huid, ontspannen de spieren onder de huid zich. Daardoor verdwijnen rimpels die zich vormen bij spieraanspanning, omdat de huid door de ontspanning van de spieren ook ontspant. De dermatoloog voert de botox behandeling Noordwijk uit.

Klik hier voor het maken van een afspraak
botox behandeling Noordwijk
Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Botox

Botox staat voor Botuline Toxine type A. Botuline Toxine type A is een eiwit en blokkeert het proces waarbij de zenuw een spier aanstuurt. De spier onder de huid waar botox in wordt gespoten wordt dan niet meer geprikkeld om zich aan te spannen en zal dus ontspannen blijven. De huid boven die spier ontspant daardoor ook en rimpels die normaal ontstaan bij spieraanspanning, zullen verdwijnen bij botox behandeling Noordwijk.

Wanneer botox behandeling Noordwijk?

Om zowel cosmetische als functionele redenen kan gekozen worden voor een botox behandeling. Tegen dynamische lijnen en rimpels is botox vooral effectief, die ontstaan namelijk bij spieraanspanning. Lijnen en rimpels die ook te zien zijn wanneer het gezicht ontspannen is, zijn minder goed te behandelen met botox.
Fronsrimpels zijn de bekendste indicatie voor een botox behandeling Noordwijk. Fronsrimpels ontstaan doordat twee spiergroepen, lopend nabij de wenkbrauw en neuswortel, een verhoogde spanning hebben. Door injectie met botox ontspannen de spiergroepen zich. Het kan zijn dat u weleens te horen krijgt een boze blik te hebben. Een botox behandeling kan positief effect hebben en de norsheid doen verminderen.
Voorhoofdrimpels en kraaienpootjes zijn andere veelvoorkomende indicaties waarbij een botox behandeling effectief is. Ook kunnen zweetoksels worden tegengegaan met botoxinjecties.
Het is mogelijk botox te gebruiken in combinatie met andere cosmetische behandelingen, zoals peelings, fillers en laser.

Over de behandeling

Een botox behandeling Noordwijk wordt in de Roosevelt kliniek uitgevoerd door een dermatoloog, de medisch specialist op het gebied van de huid. Vóór de daadwerkelijke behandeling houdt de dermatoloog eerst een intakegesprek met u, waarin u de kans heeft uw voorkeuren tot uiting te brengen en de dermatoloog u zal informeren over de mogelijkheden en eventuele alternatieven.
Wanneer de behandeling daadwerkelijk plaatsvindt, worden de plaatsen waar botox geïnjecteerd zal worden eerst gemarkeerd en ontsmet. Daarna wordt de botox met een fijne naald ingespoten. Het kan voorkomen dat er blauwe plekjes op de injectieplaatsen ontstaan, en de behandeling kan ietwat gevoelig zijn. Na ongeveer 48 uur zijn de eerste resultaten van de behandeling te zien. Dit effect is optimaal na tien tot veertien dagen. Nog tot drie tot zes maanden na de eerste injectie blijft het resultaat van de behandeling zichtbaar, daarna kan de behandeling worden herhaald. Het is belangrijk in acht te nemen dat u geen botox behandeling ondergaan kan wanneer u lijdt aan een neurodegeneratieve aandoening of een huidinfectie heeft in het behandelgebied. Ook wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft is een botox behandeling helaas niet mogelijk voor u.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.