Botox behandeling Voorschoten

Onder de huid lopen spieren die bij aanspanning dynamische rimpels en lijnen kunnen veroorzaken. Door botox in die spieren te injecteren zullen de spieren zich ontspannen en de dynamische rimpels zullen verzachten of verdwijnen. De botox behandeling Voorschoten is effectief bij onder andere kraaienpootjes en fronsrimpels en wordt uitgevoerd door een dermatoloog.

Klik hier voor het maken van een afspraak
botox behandeling voorschoten
Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Botox in detail

De volledige naam van botox is Botuline Toxine type A. Botox is een eiwit en zorgt ervoor dat motorische prikkels niet meer van de zenuw op de spier kunnen worden overgedragen. De spier ontvangt dan geen signaal meer om zich aan te spannen, en zal ontspannen. De huid die verbonden is met de spier ontspant dan ook en dynamische rimpels en lijnen verdwijnen of verzachten bij botox behandeling Voorschoten.

Botox behandeling Voorschoten

Botox heeft een cosmetische uitwerking op dynamische rimpels en lijnen in het gezicht. Dynamische rimpels kenmerken zich doordat ze ontstaan of verergeren door spieraanspanning. Rimpels die ook in rust zichtbaar zijn, zijn minder effectief te behandelen met botox. Deze rimpels zijn wel te behandelen met bijvoorbeeld fillers.
De meest bekende indicatie voor een botox behandeling zijn misschien wel de fronsrimpels. Deze rimpels ontstaan wanneer twee spiergroepen bij en tussen de wenkbrauwen een verhoogde spanning hebben. Fronsrimpels worden tegengegaan door in die spiergroepen botox te spuiten. De spieren ontspannen zich, waardoor de huid ook ontspant en de rimpels verzachten of verdwijnen. Fronsrimpels in het gezicht zorgen vaak voor een ‘boze blik’, door onbewuste aanspanning van de spieren bij de wenkbrauwen. Een botox behandeling Voorschoten kan in dergelijke gevallen de norse aanblik doen verzachten en voor een verlicht gevoel zorgen.

Andere dynamische rimpels in het gezicht en kraaienpootjes worden ook dikwijls behandeld met botox. Verder kan botox ook een effectieve oplossing bieden bij overmatig zweten door bijvoorbeeld zweetoksels.
Andere huidverbeterende cosmetische behandelingen als peelings, fillers en laser zijn goed te combineren met een botox behandeling.

De behandeling

De botox behandeling Voorschoten zal worden uitgevoerd in de Roosevelt kliniek door een medisch specialist op het gebied van de huid, de dermatoloog. Deze zal eerst een intakegesprek met u voeren, waarin u uw wensen kenbaar kunt maken. De dermatoloog zal u op zijn beurt vertellen over de mogelijkheden en alternatieve behandelmethoden.
De botox wordt tijdens de behandeling ingespoten met een fijne naald, op verschillende injectieplaatsen die eerst zijn ontsmet en gemarkeerd. Het injecteren voelt als kleine speldenprikjes, en het kan voorkomen dat er blauwe plekjes ontstaan op de injectieplaatsen. Na twee dagen is het eerste effect zichtbaar, na zo’n twee weken is dat resultaat optimaal. Effect van de behandeling is meestal tot drie tot zes maanden zichtbaar, daarna kan de behandeling worden herhaald.

Kijk voor actuele prijzen van de behandeling met botox in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.