Botox behandeling Wassenaar

Voor wijd uiteenlopende cosmetische doeleinden is het mogelijk een botox behandeling te ondergaan. De meest bekende toepassingen van botox zijn bij de fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdrimpels. Wanneer u last heeft van overmatig zweten kan een botox behandeling ook effectief zijn. De behandeling wordt uitgevoerd door een medisch specialist op het gebied van de huid, de dermatoloog.

Klik hier voor het maken van een afspraak
botox behandeling wassenaar
Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Botox algemeen

Botuline Toxine type A is de eigenlijke naam van botox. Botox is een eiwit en blokkeert het proces waarbij prikkels van zenuwen op spieren worden overgedragen. Door botox in een spier te spuiten, ontvangt de spier geen impuls meer om zich aan te spannen en zal vervolgens ontspannen. Daardoor ontspant de huid die aan de spier vastzit zich ook en rimpels en lijnen die normaal bij spieraanspanning ontstaan, verzachten of verdwijnen zelfs bij een botox behandeling Wassenaar.

Behandelindicaties

Botox heeft effect op spieraansturing en daardoor ook in cosmetische zin een invloed op dynamische rimpels op het gezicht. Dynamische rimpels kenmerken zich doordat ze erger of zichtbaar worden bij spieraanspanning. Rimpels die ook zichtbaar zijn wanneer de huid en spieren in rust zijn, kunnen minder effectief worden tegengegaan met botoxinjecties.
De meest bekende toepassing voor een botox behandeling Wassenaar is waarschijnlijk de bestrijding van fronsrimpels. De bekende fronsrimpel wordt zichtbaar wanneer er een verhoogde spanning is bij twee spiergroepen die lopen bij de wenkbrauwen en neuswortel. Door botox in de spiergroepen te spuiten, ontspannen de spieren en de huid erboven zich. De fronsrimpel verdwijnt. Een fronsrimpel is vaak zelfs onbewust aanwezig, en mensen kunnen dan te horen krijgen dat ze nors kijken. Een botox behandeling kan de norse blik doen verdwijnen en zorgt vaak ook voor een ontspannen gevoel op het voorhoofd, een verademing.
Kraaienpootjes en dynamische rimpels zijn ook erg effectief tegen te gaan met botoxinjecties. Ook bij zweetoksels, een veelvoorkomende oorzaak van overmatig zweten, kan botox nuttig zijn.
Het is mogelijk een botox behandeling te combineren met andere behandelingen als peelings, laser of fillers.

Botox behandeling Wassenaar

De dermatoloog voert de botox behandeling Wassenaar in de Roosevelt kliniek uit. Eerst voert u een intake gesprek met de medisch specialist, dan heeft u de kans uw voorkeur tot expressie te brengen. De dermatoloog adviseert u vervolgens over de mogelijkheden van de behandeling en eventuele behandelalternatieven.
Tijdens de behandeling wordt de botox op verschillende plaatsen op de huid ingebracht door middel van kleine injecties. De injectieplaatsen worden eerst gemarkeerd en gedesinfecteerd. De injecties voelen als speldenprikjes en kunnen wat gevoelig zijn. Ook is het niet ongewoon dat er kleine blauwe plekjes ontstaan. Het eerste resultaat is na zo’n 48 uur na behandeling zichtbaar, en optimaal na ongeveer veertien dagen. Het effect houdt meestal zo’n drie tot zes maanden aan.

Kijk voor actuele prijzen van de behandeling met botox in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.