Botox behandeling Westland

Onder de huid lopen spieren, die bij aanspanning rimpels veroorzaken. Wanneer botox in deze spieren wordt geïnjecteerd, zullen de spieren – en daardoor de huid daarboven – zich ontspannen en de rimpels verdwijnen. De botox behandeling Westland wordt uitgevoerd door de medisch specialist op het gebied van de huid, de dermatoloog.

Klik hier voor het maken van een afspraak
botox behandeling Westland
Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Wat is botox eigenlijk?

Onder de huid lopen spieren. Bij aanspanning van deze spieren kunnen rimpels ontstaan. Botox is een eiwit, kort voor Botuline Toxine type A, en zorgt er bij inspuiting voor dat de spieren onder de huid zich niet meer kunnen aanspannen. Dit doet botox eiwit door de overdracht van zenuwprikkels van de zenuwen op de spieren te blokkeren. Doordat de spier waar botox ingespoten wordt zich ontspant, zal de bovenliggende huid zich ook ontspannen en rimpels verzachten of verdwijnen zelfs bij botox behandeling Westland.

Indicaties voor botox behandeling Westland

Botox heeft een cosmetisch effect op dynamische rimpels, oftewel de rimpels die afhankelijk zijn van aanspanning van spieren. Rimpels die ook in rust zichtbaar zijn, zijn minder effectief te behandelen met botox. Voor dergelijke rimpels is het beter een andere behandeling toe te passen, bijvoorbeeld fillers.
De meest frequente toepassing van botox is de behandeling van fronsrimpels. Deze rimpels op het voorhoofd ontstaan door een verhoogde spanning tussen twee spiergroepen die lopen bij de neuswortel en wenkbrauwen. Door het inspuiten van botox in die spieren, ontspannen de spieren zich en verdwijnt de fronsende blik. Ook mensen die vaak te horen krijgen een ‘boze’ blik te hebben of nors te kijken kunnen een zachtere aanblik krijgen met behulp van een botox behandeling. Zo’n norse blik komt vaak door onbewuste spieraanspanning, en een behandeling met botox kan dan een erg ontspannen gevoel bewerkstelligen.
Dynamische rimpels op het voorhoofd en kraaienpootjes zijn ook erg goed tegen te gaan met een botox behandeling Westland. Zelfs bij overmatig zweten door zweetoksels kan botox een oplossing bieden.
Het is erg goed mogelijk botox te gebruiken in combinatie met andere huidverbeterende cosmetische behandelingen zoals laser, fillers en peelings.

De botox behandeling Westland

De behandeling gebeurt in de Roosevelt Kliniek. Hier krijgt u eerst een intakegesprek met de behandelaar, waarin u uw voorkeuren tot uiting kunt brengen. De behandelaar is een dermatoloog, dat is de medisch specialist op het gebied van de huid. De dermatoloog zal u in het intakegesprek informeren over alles wat mogelijk is, en wat u met eventuele alternatieven kunt bereiken. Tijdens de botox behandeling Westland zelf krijgt u kleine injecties met botox in de huid toegedient. De behandeling kan gevoelig zijn en het is niet ongewoon dat er op de plaatsen van injectie blauwe plekjes ontstaan. Een effect is na ongeveer 48 uur merkbaar, en blijft drie tot zes maanden zichtbaar. Na rond de twee weken is het resultaat optimaal.

Maak op korte termijn een afspraak met een van onze medisch specialisten. Klik hier.

Kijk voor actuele prijzen van de behandeling met botox in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.