Botox Delft

Met botox injecties kunnen de dynamische “bewegende” rimpels effectief behandeld worden. Veel toegepaste indicaties zijn de fronsrimpels, rimpels in het voorhoofd en de kraaienpootjes.

Klik hier voor het maken van een afspraak
botox behandeling

Botox

Botox is een eiwit en de samengestelde naam is afgeleid van Botuline Toxine type A. Het zorgt ervoor dat de spier zich zal ontspannen. Omdat de spier aan de huid vastzit, zal ook de huid zich ontspannen en verzachten of verdwijnen de rimpels die ontstaan door het samentrekken van de spier. Rimpels die aanwezig zijn zonder aanspanning van de spier, moeten met andere methoden (bijvoorbeeld fillers) behandeld worden. Botox Delft wordt uitgevoerd door de dermatoloog.

Indicaties

Injecties met botox hebben een functioneel en cosmetisch effect op de dynamische rimpels die ontstaan door (onbewust) overmatige aanspanning van de onderliggende spier. Botox werkt zowel bij mannen als bij vrouwen. De fronsrimpels, kraaienpootjes en de rimpels op het voorhoofd komen het vaakst in aanmerking voor een botox behandeling. Botox kan ook mooie resultaten geven voor locaties rond de mond of bij hypertrofie van de kauwspier. Soms wordt botox ook preventief gebruikt om het ontstaan van rimpels te voorkomen en het een ontspannen gevoel geeft.
Botox Delft is ook een effectieve behandeling tegen overmatig zweten en wordt onder andere veel toegepast voor zweetoksels.
Een behandeling met botox kan goed worden gecombineerd met andere huidverbeterende behandelingen.

De behandeling

Het inspuiten van botox gebeurt zonder verdoving. Er wordt een fijne naald voor gebruikt en de injectie voelt als een speldenprikje. De huid kan na injectie wat gevoelig zijn of er kan een kleine blauwe plek ontstaan. Er kan soms een kleine blauwe plek ontstaan. De injectie kan wat gevoelig zijn. Het effect van de behandeling is na 10 tot 14 dagen optimaal en houdt zo’n 3 tot 5 maanden aan en kan daarna herhaald worden. . Het effect na de eerste injectie duurt bij de meeste mensen tussen de 3 en 6 maanden. Individuele reacties kunnen langer of korter zijn.
Een botox behandeling mag niet worden verricht tijdens zwangerschap, geven van borstvoeding, bij een actieve huidinfectie in het te behandelen gebied of een neuromusculaire aandoening als myasthenia gravis.
Behandeling botox Delft wordt uitgevoerd in de Roosevelt Kliniek, locatie Delft, op speciale cosmetische spreekuren van de dermatoloog.

Kijk voor actuele prijzen van de behandeling met botox in de prijslijst.(zie prijslijst)

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.